Πάτρα: Απαγωγέας έπαιρνε άδειες από τις φυλακές και έκανε ληστείες

Εξιχνιάστηκαν, ύστερα από πολύμηνη και μεθοδική έρευνα του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου, σε συνεργασία με την Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Πατρών δύο περιπτώσεις ληστειών, που διαπράχτηκαν την 27η Φεβρουαρίου 2019, στην Πάτρα Αχαΐας και την 24η Μαρτίου 2019, στο Ναύπλιο Αργολίδας.

Για τις υποθέσεις αυτές κατηγορείται ένας 39χρονος Έλληνας ο οποίος, σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, έχει καταδικαστεί για μεγάλη υπόθεση απαγωγής, ενώ τις ληστείες φέρεται να τις διέπραττε κατά το χρόνο που ήταν έγκλειστος σε αγροτικές φύλακες.

Όπως πρόεκυψε από την έρευνα στις 27 Φεβρουαρίου διέπραξε μαζί με άγνωστους συνεργούς του ένοπλη ληστεία στο αστικό ΚΤΕΛ Πατρών, αφού προηγουμένως είχε εξέλθει από Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε μετά την τέλεση της ληστείας.

Σχεδόν ένα μήνα αργότερα, στις 24 Φεβρουαρίου, μαζί με άγνωστους συνεργούς του, αφαίρεσε με την απειλή όπλου τις εισπράξεις καταστήματος στο Ναύπλιο, αφού προηγουμένως είχε και πάλι εξέλθει από το Κατάστημα Κράτησης, στο οποίο και επανήλθε.

Σύμφωνα με την ΕΛΑΣ, την ίδια ημέρα αστυνομικοί του Τμήματος Ασφαλείας Ναυπλίου πραγματοποίησαν έρευνα στο κελί του, όπου βρέθηκαν και κατασχέθηκαν ρούχα, υποδήματα και γάντια που χρησιμοποιήθηκαν στη ληστεία καθώς επίσης χρηματικό ποσό από τη ληστεία και κινητό τηλέφωνο.

Για τον τρόπο εξόδου και επανόδου του στο Κατάστημα Κράτησης, στις δυο παραπάνω περιπτώσεις και για τη πιθανή εμπλοκή σωφρονιστικών υπάλληλων διενεργείται προκαταρκτική εξέταση, μετά από παραγγελία της αρμόδιας Εισαγγελίας καθώς σύμφωνα με αστυνομικές πληροφορίες φέρονται να «ανοιγόκλέιναν» το κελί για τον 39χρονο.

Μάλιστα στο πλαίσιο της προκαταρτικής εξέτασης διακριβώθηκαν τηλεφωνικές επικοινωνίες του 39χρονου βαρυποινίτη με τρεις σωφρονιστικούς υπαλλήλους του συγκεκριμένου Καταστήματος Κράτησης.

Σε έρευνες που πραγματοποιήθηκαν την Πέμπτη στις οικίες τους βρέθηκαν και κατασχέθηκαν κινητά τηλέφωνα και κάρτες sim , ενώ στην οικία ενός εξ’ αυτών βρέθηκαν και κατασχέθηκαν πιστόλι και 65 φυσίγγια, τα οποία κατείχε παράνομα και συνελήφθη.

Η αστυνομική έρευνα και το προανακριτικό έργο συνεχίζονται από το Τμήμα Ασφαλείας Ναυπλίου.

Πηγή: newsit.gr

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ