Φρούριο η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ: Επιστρατεύονται ελικόπτερα και υδροφόρες με κανόνια νερού

Φρούριο η Θεσσαλονίκη για τη ΔΕΘ: Επιστρατεύονται ελικόπτερα και υδροφόρες με κανόνια νερού

Σε ισχύ βρίσκονται από σήμερα τα έκτακτα μέτρα αστυνόμευσης της Θεσσαλονίκης για τα εγκαίνια της 84ης ΔΕΘ από τον πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη.

Παράλληλα από σήμερα το πρωί ξεκινούν τις κινητοποιήσεις τους εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων και το απόγευμα οι ένστολοι.

Ελικόπτερα, υδροφόρες με κανόνια νερού (αύρες), αστυνομικοί της ομάδας ΔΙ.ΑΣ., της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας (Ο.Π.Κ.Ε.), πολλές διμοιρίες ΜΑΤ από διάφορα μέρη της Ελλάδας αλλά και πολύ ασφάλεια θα συνθέτουν από σήμερα το σκηνικό των μέτρων αστυνόμευσης της πόλης της Θεσσαλονίκης.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην πόλη της Θεσσαλονίκης ήδη έχουν καταφθάσει δύο υδροφόρες της ΕΛ.ΑΣ. με το κανόνι νερού. Σημειώνεται ότι τα συγκεκριμένα οχήματα έχουν δράσει κατά το παρελθόν στην Θεσσαλονίκη και συγκεκριμένα στις 14 Δεκεμβρίου 2018 εναντίων διαδηλωτών που πετούσαν πέτρες στις Αστυνομικές Δυνάμεις, στο περιθώριο διαμαρτυρίας για την Συμφωνία των Πρεσπών. Σημειώνεται ότι τότε την ίδια ώρα στο συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης παρέθετε ομιλία ο τότε πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Ενισχύσεις απ’ όλη την Ελλάδα

Ήδη από την αρχή της τρέχουσας εβδομάδος στην Θεσσαλονίκη έχουν αρχίσει να καταφθάνουν αστυνομικοί διαφόρων υπηρεσιών που υπηρετούν σε περιοχές της Β. Ελλάδας αλλά και των Αθηνών προκειμένου να συμβάλουν στα μέτρα αστυνόμευσης της πόλης αναφέρει το typosthes.gr.

Φόβοι για τις καταλήψεις και Α.Π.Θ.

Δεν αποκλείεται να υπάρξει διπλό ενδιαφέρον από μεριάς Αστυνομίας, σύμφωνα με πληροφορίες, όσον αφορά τους χώρους που τελούν υπό κατάληψη από άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου. Το ίδιο ισχύει και για χώρους του Αριστοτελείου πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης, έπειτα από το ζήτημα που έχει προκύψει, από την απόφαση της Κυβέρνησης για την κατάργηση του Πανεπιστημιακού Ασύλου.

Fort Knox το… Βελλίδειο για να μην συναντηθούν πορείες

Όπως αναφέρει το TyposThes η περιοχή γύρω από το συνεδριακό κέντρο Ι. Βελλίδης, όπου θα πραγματοποιηθούν τα εγκαίνια, θα είναι «αποστειρωμένη» καθώς θα απαγορεύεται με κλειδώματα η προσέγγιση του οποιουδήποτε, ενώ θα υπάρχουν παντού έλεγχοι. Παράλληλα, μέλημα των Αρχών θα είναι να μην συναντηθούν πορείες… αντίθετων ιδεολογικά ατόμων.

Από σήμερα το πρωί ο χορός των κινητοποιήσεων

Την αυλαία των κινητοποιήσεων ανοίγουν σήμερα Παρασκευή στις 08:00 εργαζόμενοι στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων Δημόσιων Νοσοκομείων (ΠΟΕΔΗΝ).

Συγκεκριμένα οι εργαζόμενοι θα συγκεντρωθούν το πρωί στο Ιπποκράτειο Γενικό Νοσοκομείο Θεσσαλονίκης και εν συνεχεία στις αναμένεται να ξεκινήσουν πορεία μέσω της Εγνατίας η οποία θα διέλθει από Υγειονομικές Μονάδες και θα καταλήξει στο Υπουργείο Μακεδονίας Θράκης. Παράλληλα, οι εργαζόμενοι προκήρυξαν στάση εργασίας την Παρασκευή 6/9/2019 7πμ. έως 3μμ. για τα Σωματεία μέλη της Κεντρικής Μακεδονίας.

Πορεία ένστολων το απόγευμα της Παρασκευής

Την σκυτάλη από την διαμαρτυρία της ΠΟΕΔΗΝ, παίρνουν το απόγευμα της Παρασκευής συνδικαλιστές των σωμάτων ασφαλείας και των ενόπλων δυνάμεων της χώρας. Συγκεκριμένα οι ένστολοι θα συγκεντρωθούν στις 18:00 στο μνημείο του Λευκού πύργου στη Θεσσαλονίκη και εν συνεχεία, θα κατευθυνθούν με πορεία προς το υπουργείο Μακεδονίας-Θράκης στην οδό Αγ. Δημητρίου.

Απόγευμα Σαββάτου

Απροσπέλαστο θα είναι το απόγευμα του Σαββάτου το κέντρο της πόλης της Θεσσαλονίκης λόγο των κινητοποιήσεων που έχουν προγραμματιστεί για τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Αναλυτικά, για 18:00 του Σαββάτου συγκέντρωση και πορεία προς τον χώρο της Δ.Ε.Θ. έχει προγραμματίσει το ΠΑΜΕ. Η συγκέντρωση του θα πραγματοποιηθεί στην πλατεία Αριστοτέλους. Την ίδια ώρα (18:00) συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει να πραγματοποιήσουν η ΑΔΕΔΥ και το Εργατικό Κέντρο Θεσσαλονίκης στο άγαλμα Βενιζέλου, στην πλατεία Αρχ. Αγοράς και εν συνεχεία θα κινηθούν προς τον χώρο της Δ.Ε.Θ.

«Μακεδονομάχοι» και αντιεξουσιαστές

Παράλληλα για την ίδια ώρα (18:00) συγκέντρωση έχουν προγραμματίσει στο άγαλμα του Μεγάλου Αλεξάνδρου στην Ν. Παραλία Θεσσαλονίκης μέλη οργανώσεων που αντιτίθενται στην Συμφωνία των Πρεσπών. Τέλος την ίδια ώρα έχουν προγραμματίσει συγκέντρωση στην Καμάρα άτομα του ευρύτερου αντιεξουσιαστικού χώρου καθώς άτομα της εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς τα οποία εν συνεχεία θα πραγματοποιήσουν πορεία.

Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν

Η Αστυνομία εξέδωσε ανακοίνωση με την οποία ενημερώνει για τις κυκλοφοριακές ρυθμίσεις που θα εφαρμοστούν με αφορμή τα εγκαίνια της 84ης Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης.

Από τις 06:00 σήμερα Παρασκευή (06-09-2019) μέχρι και τις 06:00 της Δευτέρας (09-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στους δρόμους του κέντρου της πόλης.

Αγγελάκη, σε όλο το μήκος της.

Λ. Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγ. Δημητρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Αγ.Δημητρίου, από Πλατεία Ευαγγελίστριας μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου και από Προξένων μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Γ. Λαμπράκη, από Εγνατία μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Αρμενοπούλου, από Μελενίκου μέχρι Εθν. Αμύνης.

Ν. Γερμανού, από Πλατεία Λευκού Πύργου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Μ. Ανδρόνικου, από Πλατεία Ηλεκτρικής Εταιρείας μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

26ης Οκτωβρίου, από Ανδρέου Γεωργίου μέχρι Πήγασου, ρεύμα προς έξοδο πόλης.

Ερμιόνης, από 26ης Οκτωβρίου μέχρι Ανδρέου Γεωργίου και

Ανδρέου Γεωργίου, από Πήγασου μέχρι 26ης Οκτωβρίου.

Από την 06:00 της Παρασκευής (06-09-2019) μέχρι και την 06:00 ώρα της Κυριακής (08-09-2019) δεν θα επιτρέπεται η στάση-στάθμευση όλων των οχημάτων, στην οδό Ελ.Βενιζέλου από Εγνατία έως Λ.Νίκης.

 

Σάββατο (07-09-2019), από 14:00 σταδιακά, ανάλογα με την εξέλιξη των εκδηλώσεων και μέχρι την ολοκλήρωση αυτών, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων, στις παρακάτω οδούς του κέντρου της πόλης:

 

Λ.Στρατού, από Καυτανζόγλου μέχρι Πλατεία Χ.Α.Ν.Θ.

Γ΄ Σεπτεμβρίου, από Μ. Αλεξάνδρου μέχρι Αγίου Δημητρίου.

Βασ. Όλγας, από Μ. Μπότσαρη μέχρι Αγίας Τριάδος.

Βασ. Γεωργίου, από Αγίας Τριάδος μέχρι Μ. Ανδρόνικου.

Λεωφ. Νίκης, καθ’ όλο το μήκος της.

Κουντουριώτη, καθ’ όλο το μήκος της.

Κων/νου Καραμανλή, από Κατσιμίδη μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εγνατία, από Λαγκαδά μέχρι Γ΄ Σεπτεμβρίου.

Εθν. Αμύνης, από Αγίου Δημητρίου μέχρι Πλατεία Λευκού Πύργου.

Τσιμισκή, καθ’ όλο το μήκος της.

Αγίου Δημητρίου, από Λαγκαδά μέχρι Στεφάνου Δραγούμη.

Αγίας Σοφίας, από Εγνατία μέχρι την πλατεία Αγίας Σοφίας, καθώς και περιμετρικά της πλατείας Αγίας Σοφίας.

Π.Μελά, καθ’ όλο το μήκος της.

Βενιζέλου, καθ’ όλο το μήκος της.

Υπενθυμίζεται η ισχύουσα απαγόρευση στάσης και στάθμευσης στις οδούς Τσιμισκή, Εγνατία και Αγίας Σοφίας, καθώς και στις λεωφόρους Νίκης και Μ.Αλεξάνδρου.

 

Από τις 14.00 του Σαββάτου (07-09-2019) και μέχρι το πέρας των σχετικών εκδηλώσεων, η κυκλοφορία των οχημάτων θα διεξάγεται, από Ανατολικά προς Δυτικά της πόλης μέσω των οδών Κατσιμίδη – Περιφερειακής οδού – Αγ. Δημητρίου (όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν) – Ολυμπιάδος και από Δυτικά προς Ανατολικά της πόλης μέσω των οδών 26ης Οκτωβρίου – Λαγκαδά και Περιφερειακής οδού, καθώς και από την Αγίου Δημητρίου, όσο οι συνθήκες το επιτρέπουν.

 

Πηγή: Newsbeast.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα