Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Ολονύκτια μάχη με τις φλόγες στην Αττική

Διαδοχικές πυρκαγιές ξέσπασαν το βράδυ του Σαββάτου προς Κυριακή σε διάφορες περιοχές της Αττικής, με την Πυροσβεστική Υπηρεσία να τίθεται σε συναγερμό για την αντιμετώπιση τους.

Λίγο μετά τις 4 τα ξημερώματα, ξέσπασε φωτιά σε χαμηλή βλάστηση, στη συμβολή των λεωφόρων Βεΐκου και Καποδιστρίου, στα όρια Φιλοθέης και Γαλατσίου.

Άμεσα κινητοποιήθηκαν 45 πυροσβέστες με 8 οχήματα. 6 Μηχανοκίνητα Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, 1 ομάδα πεζοπόρου τμήματος καθώς και εθελοντικά οχήματα. Η φωτιά τέθηκε υπό μερικό έλεγχο, δυο ώρες αργότερα.

Λίγο μετά τις 02:00 τέθηκε υπό έλεγχο και η φωτιά που είχε ξεσπάσει σε υπαίθριο χώρο, στη συμβολή των οδών Τσουράγια και Αργοναυτών στο Μενίδι.

Όπως αναφέρει το antenna.gr, δύο φωτιές ξέσπασαν και στον Μαραθώνα. Αρχικά σε χαμηλή βλάστηση επί της οδού Ερμού, για την κατάσβεση της οποίας επιχείρησαν 21 πυροσβέστες με 5 οχήματα, 5 Μηχανοκίνητα Τμήματα Ειδικών Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, καθώς και εθελοντικά οχήματα. Τελικά η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγο πριν τα μεσάνυχτα.

Όμως γύρω στις 5 τα ξημερώματα, νέα πυρκαγιά ξέσπασε σε χαμηλή βλάστηση. Επί της Λεωφόρου Μαραθώνος και προκάλεσε την κινητοποίηση 28 πυροσβεστών με 3 οχήματα, 6 Μηχανοκίνητων Τμημάτων Ειδικών Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής, 1 ομάδας πεζοπόρου τμήματος, υδροφόρων ΟΤΑ και εθελοντικών οχημάτων. Και αυτή η φωτιά τέθηκε υπό έλεγχο λίγη ώρα αργότερα.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα