Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες - Αναζωπύρωση στο Μακρυμάλλη

Εύβοια: Μάχη με τις φλόγες - Αναζωπύρωση στο Μακρυμάλλη

Συνεχίζεται η μάχη με τις φλόγες στην Εύβοια. Οι άνεμοι που ενισχύονται βοηθούν την πύρινη λαίλαπα να συνεχίζει το καταστροφικό της έργο.

Αναζωπύρωση έχουμε στην περιοχή Μακρυμάλλη ώστόσο δεν απειλείται το χωριό, σύμφωνα με τα όσα μετέδωσε η ανταποκρίτρια του ΑΝΤ1 από την περιοχή 

Την ίδια στιγμή ισχυρές πυροσβεστικές δυνάμεις δίνουν την δική τους μάχη από το έδαφος και τον αέρα για να περιορίσουν τα περιφερειακά μέτωπα που απειλούν να επεκταθούν. Συνολικά 16 πυροσβεστικά αεροπλάνα και ελικόπτερα πραγματοποιούν ρίψεις νερού στα πύρινα μέτωπα.

 Στην πυρκαγιά της Εύβοιας επιχειρούν 227 πυροσβέστες, 75 πυροσβεστικά οχήματα, 7 ομάδες πεζοπόρων τμημάτων, το ΜΕΤΠΕ, το Κινητό Επιχειρησιακό Κέντρο «ΟΛΥΜΠΟΣ» και περιοδικά 6 αεροσκάφη, 6 ελικόπτερα και 1 ελικόπτερο ως συντονιστικό. Συνδρομή στο έργο της πυρόσβεσης παρέχουν: δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων και ένα ελικόπτερο του Ελληνικού Στρατού, οκτώ μηχανήματα έργου και δέκα υδροφόρες της Περιφέρειας και των Ο.Τ.Α.

Σημαντική είναι και η συνδρομή του Στρατού Ξηράς στην  πυρκαγιά της περιοχής Μακρυμάλλη Ευβοίας καθώς σύμφωνα με σχετική ενημέρωση στη μάχη κατά της φωτιάς ρίχτηκαν δύο Ελικόπτερα CH-47 CHINOOK τα οποία πραγματοποίησαν ρίψεις στις 13 και 14 Αυγ 19, τέσσερις ομάδες του Σχεδίου «ΔΕΥΚΑΛΙΩΝΑ» δηλαδή 40 άτομα ειδικά εκπαιδευμένα και τέσσερις προωθητές γαιών μαζί με τα ρυμουλκά τους και το αντίστοιχο προσωπικό.

ΤΕΛΕΥΤΑΙΑ ΑΡΘΡΑ ΑΠΟ Κοινωνία

-
Σχολιάστε το άρθρο: