Eγώ τους κουβάλησα τους νεκρούς – Νέες καταγγελίες για την φονική σύγκρουση στο Πόρτο Χέλι

Eγώ τους κουβάλησα τους νεκρούς – Νέες καταγγελίες για την φονική σύγκρουση στο Πόρτο Χέλι

Τα αίτια της φονικής σύγκρουσης στο Πόρτο Χέλι που στοίχισε τη ζωή σε δυο ανθρώπους αναζητούν οι Αρχές. Ο χειριστής του ταχύπλοου που έκοψε στη μέση το μικρό αλιευτικό αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους.

Ο ίδιος από την πρώτη στιγμή ισχυρίζεται ότι δεν είχαν φώτα. Ο γιος του ενός εκ των θυμάτων δηλώνει πως κάτι τέτοιο αποκλείεται να είχε συμβεί. «Ήταν νόμιμος, ήταν αναμμένα όλα» τόνισε ο Στέλιος Σαρρής όπως αναφέρθηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του STAR.

«Δύο μέρες πριν, πήγε να πέσει πάνω μου»

Το ίδιο καταγγέλλει κατηγορηματικά και ο άνθρωπος που βρέθηκε από τους πρώτους στο σημείο της τραγωδίας

Ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης εξήγησε πως «μία βάρκα 4.30 - 4.50 μέτρα αν έχει ένα λευκό φως είναι εντάξει που oi συγκεκριμένοι είχαν. Έχω μαρτυρίες. Το υπογράφω ένορκα».

Ερωτήματα έρχονται να προστεθούν και για την ταχύτητα που είχε αναπτύξει το φονικό σκάφος .Ο χειριστής λέει πως δεν έτρεχε, αλλά νέες καταγγελίες τον χαρακτηρίζουν ως «κινητό κίνδυνο» σύμφωνα με το STAR.

«Ο συγκεκριμένος με το σκάφος το ταχύπλοο, είχα την κόρη μου και  δύο μέρες πριν, πήγε να πέσει και επάνω μου» αναφέρει μια από τις καταγγελίες.

Ο 44χρονος Γάλλος μεγαλομεσίτης από τα πρώτα δευτερόλεπτα μέσω του δικηγόρου του, δήλωσε ότι με αυτοθυσία βούτηξε στη θάλασσα για να βρει τους άτυχους άνδρες και μάλιστα ο ίδιος έβγαλε τον έναν στην ακτή. Ωστόσο ο δύτης Αναστάσιος Ρεβύθης, δίνει μία άλλη εκδοχή για το μοιραίο βράδυ:

«Με τα χέρια μου, εγώ τους κουβάλησα τους νεκρούς. Βοήθησα τα παιδιά του ΕΚΑΒ γιατί από την προπέλα ειδικά ο ένας ήταν άσχημα χτυπημένος και ψάχνανε να βρούνε λοιπόν ποιος οδηγούσε το σκάφος και δεν ήταν πουθενά».

Η οικογένεια ζητά να μιλήσουν οι αυτόπτες μάρτυρες. Όσοι είδαν το σκάφος να βάζει τέλος στη ζωή των τριών αδελφών που απολάμβαναν το ψάρεμά τους. Ήταν μία εκδρομή που οι τρεις τους την ετοίμαζαν καιρό και κανείς δε φανταζόταν πως θα κατέληγε σε τραγωδία. Η οικογένεια των θυμάτων αναμένεται να κινηθεί δικαστικά

Ο χειριστής αφέθηκε ελεύθερος με περιοριστικούς όρους εμφάνισης μια φορά τον μήνα στο ελληνικό προξενείο στο Βέλγιο και εγγύηση 50.000 ευρώ. Μέσω του δικηγόρου, Νικόλαου Εμμανουηλίδη, κάνει έκκληση στην οικογένεια των δύο θυμάτων  αλλά και της 60χρονοης που νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση να επικοινωνήσουν μαζί του.

 

news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα