Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Απολογείται σήμερα ο χειριστής του ταχύπλοου

Τραγωδία στο Πόρτο Χέλι: Απολογείται σήμερα ο χειριστής του ταχύπλοου

Στον εισαγγελέα Ναυπλίου θα οδηγηθεί σήμερα, μετά την προθεσμία που έλαβε, ο 44χρονος Γάλλος χειριστής του ταχύπλοου που έπεσε πάνω σε καΐκι, στο Πόρτο Χέλι, σκοτώνοντας δύο ανθρώπους και τραυματίζοντας μια 60χρονη.

Ο Γάλλος κτηματομεσίτης κατηγορείται για διπλή ανθρωποκτονία εξ αμελείας, πρόκληση σωματικών βλαβών από αμέλεια και διατάραξη ασφάλειας συγκοινωνιών. Ο άντρας κρατείται στο λιμεναρχείο Ναυπλίου και σήμερα, θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή.

Στο μεταξύ, η 60χρονη γυναίκα, αδερφή των δύο θυμάτων, που επέβαινε επίσης στο ξύλινο σκάφος, νοσηλεύεται διασωληνωμένη στο νοσοκομείο «Αγιος Σάββας».

Η γυναίκα φέρει σοβαρά τραύματα στο κεφάλι και τον θώρακα. 

 Τι κατέθεσε ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού

Ο Γάλλος, που έκοψε στα δύο αλιευτικό όταν το φουσκωτό ταχύπλοο που οδηγούσε έπεσε πάνω του το βράδυ της Παρασκευής, θα κρατηθεί στο λιμεναρχείο Ναυπλίου έως το πρωί της Δευτέρας, όταν θα παρουσιαστεί εκ νέου στον ανακριτή.

Στην κατάθεσή του στην αντιεισαγγελέα, ο Γάλλος χειριστής του φουσκωτού επέμεινε ότι δεν έτρεχε όταν προκλήθηκε η τραγωδία στο Πόρτο Χέλι, ενώ επανέλαβε και τον ισχυρισμό του ότι το αλιευτικό δεν είχε φωτισμό. Ομως, σύμφωνα με μαρτυρίες καπετάνιων που επικαλείται η ΕΡΤ, τόσο τη συγκεκριμένα ημέρα όσο και σε άλλες περιπτώσεις ο 44χρονος είχε αναπτύξει μεγάλη ταχύτητα με το θηριώδες φουσκωτό.