Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα

Νέα απάτη με πλαστά αποδεικτικά πληρωμής στην Άρτα

Δίνουν και παίρνουν το τελευταίο διάστημα οι απάτες σε βάρος επιχειρηματιών από δήθεν συναλλασσόμενους που παραγγέλνουν εμπορεύματα και στη συνέχεια στέλνουν μέσω email αποδεικτικά πληρωμής, δήθεν με ποσό πολύ μεγαλύτερο από το συμφωνημένο.

Τελευταίο θύμα ήταν ο ιδιοκτήτης ενός καταστήματος εμπορίας οικοδομικών υλικών στην ευρύτερη περιοχή της Άρτας, με τον οποίο επικοινώνησαν τηλεφωνικά οι δράστες με το πρόσχημα παραγγελίας και του έστειλαν με ηλεκτρονικό ταχυδρομείο ένα αντίγραφο μεταφοράς χρημάτων στον τραπεζικό λογαριασμό του. Στη συνέχεια, μέσω μηνυμάτων, ισχυρίστηκαν ότι εκ παραδρομής κατέθεσαν μεγαλύτερο ποσό από αυτό που συμφώνησαν και κατάφεραν να του αποσπάσουν την διαφορά. 

Το αποδεικτικό της τράπεζας αποδείχθηκε πλαστό και ο επιχειρηματίας κατέφυγε στην Ασφάλεια στις 12 Ιουνίου. Από την έρευνα των αστυνομικών διαπιστώθηκε ότι στην υπόθεση είχε εμπλοκή μια 27χρονη Ελληνίδα, σε βάρος της οποίας σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Άρτας, ενώ αναζητείται ένας άνδρας συνεργός της.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα