Μεσσηνία: Λήστευαν ηλικιωμένους και έκλεβαν ρεύμα για τα σπίτια τους

Στην εξάρθρωση μιας σπείρας νεαρών Ρομά που έκαναν τουλάχιστον δύο ληστείες σε βάρος ηλικιωμένων σε κοινότητες της Μεσσηνίας προχώρησε η Ασφάλεια Καλαμάτας συλλαμβάνοντας δύο από τα μέλη της επειδή… ρευματοδοτούσαν παράνομα τα σπίτια τους!

Στο πλαίσιο της έρευνας, ταυτοποιήθηκαν οι τέσσερις δράστες ηλικίας 20, 22, 19 και 24 χρόνων, οι οποίοι είχαν εισβάλει στις 27 Απριλίου στο σπίτι ηλικιωμένων στην κοινότητα Σπερχογεία και είχαν αρπάξει διάφορα χρυσαφικά απειλώντας να τους χτυπήσουν, ενώ και στις 6 Μαΐου λήστεψαν με τον ίδιο τρόπο και με την απειλή μαχαιριού άλλο ένα ζευγάρι ηλικιωμένων στο χωριό Άγριλο από τους οποίους άρπαξαν 330 ευρώ και χρυσαφικά.

Μετά την εξιχνίαση των δυο υποθέσεων, οι αστυνομικοί εντόπισαν τον 20χρονο και τον 22χρονο και τους συνέλαβαν με αιφνιδιαστική επιχείρηση στα σπίτια τους στις κοινότητες Μικρομάνη και Σπερχογεία, καθώς διαπίστωσαν ότι έκλεβαν ρεύμα από κολώνες της Δ.Ε.Η.! 

Οι δυο νεαροί παραπέμφθηκαν στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Καλαμάτας που τους άσκησε δίωξη για σύσταση συμμορίας, ληστεία και παράβαση της νομοθεσίας για τα όπλα σε βαθμό κακουργήματος που περιλαμβάνει τους δύο συνεργούς τους, αλλά και για ρευματοκλοπή. Η προανάκριση συνεχίζεται για να εξακριβωθεί αν έχουν διαπράξει και άλλες παρανομίες.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα