Εξαφάνιση αστροφυσικού: Ειδικό κλιμάκιο στην Ικαρία, από ώρα σε ώρα θα λυθεί το μυστήριο

Εξαφάνιση αστροφυσικού: Ειδικό κλιμάκιο στην Ικαρία, από ώρα σε ώρα θα λυθεί το μυστήριο

Από ώρα σε ώρα, ακόμα και μέσα στην ημέρα, αναμένεται να λυθεί το μυστήριο με την εξαφάνιση της Βρετανίδας αστροφυσικού Νάταλι Κρίστοφερ. Κλειδί για τον εντοπισμό της 35χρονης αποτελεί το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου και γι αυτό στο νησί έφτασε ειδικό κλιμάκιο προκειμένου να συνεχίσει τις έρευνες στο σημείο όπου έδωσε σήμα για τελευταία φορά το κινητό της αγνοούμενης. 

Υπενθυμίζεται ότι, ενώ έδειχνε ότι ήταν κλειστό από προχθές το απόγευμα, ξαφνικά χθες έδωσε ξανά σήμα από κεραία των Φούρνων Ικαρίας, που είναι απέναντι από την περιοχή Κεραμέ Αγίου Κηρύκου, όπου εντοπίζονται οι έρευνες.

Από το βράδυ της Τρίτης έχει μεταβεί στην Ικαρία, με ελικόπτερο που διέθεσε ο στρατός, κλιμάκιο της Διεύθυνσης Διαχείρισης Ανάλυσης Πληροφοριών (ΔΙΔΑΠ) της ΕΛΑΣ, με ειδικό εξοπλισμό γεωεντοπισμού, προκειμένου να εντοπίσει το στίγμα του κινητού τηλεφώνου της 35χρονης.

Όταν εξέπεμψε ξανά σήμα, έγινε προσπάθεια γεωεντοπισμού από την εταιρεία της κινητής τηλεφωνίας, η οποία όμως δεν απέφερε καρπούς, γι' αυτό κρίθηκε απαραίτητη η μετάβαση στην Ικαρία του κλιμακίου της ΔΙΔΑΠ.

Όπως είπε στο newsit.gr ο Bασίλης Θεοδωράκης, ιδιοκτήτης του συγκροτήματος ενοικιαζόμενων διαμερισμάτων στο οποίο έμενε το ζευγάρι, σήμερα αναμένονται αποτελέσματα, μετά τις τριήμερες έρευνες στη νησί.

«Από ό,τι έχω μάθει, από τις 7.00 το πρωί οι πυροσβέστες ψάχνουν σε ένα σημείο σε απόσταση τεσσάρων χιλιομέτρων από τα διαμερίσματα. Είναι ένα σημείο, που τους έδωσε χθες το βράδυ η εταιρεία κινητής τηλεφωνίας, στο οποίο είναι πιθανό να βρίσκεται το κινητό της κοπέλας. Για μένα αυτό είναι το πιθανότερο σημείο, γιατί είναι κοντά στα διαμερίσματά μου και θα μπορούσε να έχει πάει μέχρι εκεί η κοπέλα, περπατώντας. Σε αυτό το σημείο πάει αυτοκίνητο μέχρι τα τρία πρώτα χιλιόμετρα και μετά χρειάζεται περπάτημα για ακόμα ένα χιλιόμετρο. Το σημείο είναι πολύ κοντά στη θάλασσα. Όλο το νησί ψάχνει την κοπέλα. Εγώ πιστεύω ότι με τις έρευνες που γίνονται τώρα, σε αυτό το σημείο, θα βρεθεί κάτι σήμερα που θα οδηγήσει το μυστήριο στη λύση του», είπε μεταξύ άλλων.

«Ο σύντροφος της κοπέλας είναι ψυχραιμότερος σήμερα. Από χθες το μεσημέρι ήρθαν στο νησί ο αδερφός του και ένας Ισπανός φίλος και μένουν σε ένα ξενοδοχείο. Συνεργάζεται με την αστυνομία και συμμετέχει στις έρευνες. Δεν είναι υπό κράτηση, ενημερώνεται από τους αστυνομικούς και βοηθάει όπου μπορεί» πρόσθεσε.

Την ίδια ώρα, το δωμάτιο που διέμενε το ζευγάρι, εξακολουθεί να είναι σφραγισμένο από την εισαγγελέα. «Όντως βρέθηκαν μερικές κηλίδες αίματος μέσα. Μια μικρή σταγόνα στο μαξιλάρι της κοπέλας και δυο σταγόνες στο πάτωμα. Πιστεύω ότι ήταν από ρινορραγία, όπως είπε και ο σύντροφός της. Ναι, το ζευγάρι πράγματι καυγάδιζε την Κυριακή το πρωί. Δεν νομίζω να ήταν κάτι σοβαρό, ένα συνηθισμένο καβγαδάκι ήταν, αργότερα έφυγαν μαζί και αγαπημένοι για την παραλία Σεϊχέλες» κατέληξε ο ίδιος.

Έρευνες από γη και αέρα

Οι ελληνικές αρχές συνέχισαν τις έρευνες μέχρι αργά το βράδυ της Τρίτης ενώ σήμερα Τετάρτη συνεχίζονται από το πρώτο φως του ήλιου, με τη συνδρομή και δεύτερου ελικοπτέρου της Ελληνικής Αστυνομίας που έχει πάει στο νησί του βορείου Αιγαίου από την Αθήνα.

Επίσης, στην Ικαρία έφτασε ειδικό κλιμάκιο αστυνομικών με εξοπλισμό γεωεντοπισμού.

Μεγάλο ενδιαφέρον από τα Βρετανικά ΜΜΕ για την 34χρονη Αγγλίδα

Τα μεγαλύτερα πρακτορεία της Βρετανίας, παρακολουθούν την υπόθεση και ενημερώνουν συνεχώς με ρεπορτάζ για την πορεία των ερευνών στην Ικαρία.

Ικαρία: Τι δήλωσε ο ξενοδόχος στο iefimerida.gr για τις κηλίδες αίματος

Εν τω μεταξύ, ο ξενοδόχος της μονάδας στην Ικαρία, επιβεβαίωσε στο iefimerida την ύπαρξη των κηλίδων στο κρεβάτι της Αγγλίδας αστροφυσικού.

«Το είδα κι εγώ με τα μάτια μου. Ηταν λίγες σταγόνες πάνω στο κρεβάτι. Εκτιμώ ότι θα άνοιξε η μύτη της κοπέλας, αλλά αυτό είναι δική μου ερμηνεία», τόνισε χαρακτηριστικά. Παράλληλα, πρόσθεσε πως οι αστυνομικοί που διερευνούν την υπόθεση εξαφάνισης της 34χρονης, «χτένισαν» όλο το δωμάτιο προκειμένου να βρουν τυχόν στοιχεία που να τους βοηθήσουν στην αναζήτηση.

Οι φωνές από το δωμάτιο 

Το άλλο στοιχείο που περιπλέκει την υπόθεση, είναι οι φωνές που ισχυρίστηκε πως άκουσε μία καμαριέρα, το προηγούμενο βράδυ. Μάλιστα, η καμαριέρα ανέφερε πως ίσως το ζευγάρι να είχε τσακωθεί το προηγούμενο βράδυ, καθώς όταν μπήκε να καθαρίσει το δωμάτιο, βρήκε ένα σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου.

«Άκουσα κάποιες φωνές το προηγούμενο βράδυ. Σε έλεγχο μου στο δωμάτιο διαπίστωσα ότι υπήρχε σεντόνι απλωμένο στον καναπέ του υπνοδωματίου, κάτι που ίσως παραπέμπει στο συμπέρασμα ότι το ζευγάρι κοιμήθηκε σε ξεχωριστούς χώρους το προηγούμενο βράδυ», είπε η καμαριέρα στον ξενοδόχο και στην ΕΛ.ΑΣ.

Το χρονικό της εξαφάνισης της αστροφυσικού

Ολα ξεκίνησαν την Δευτέρα το πρωί όταν περίπου στις 10π.μ. ο σύντροφος της Νάταλι είπε πως του είχε τηλεφωνήσει, λέγοντάς του πως βγήκε για τρέξιμο στον Αγιο Κήρυκο. Στη συνέχεια προσπάθησε να επικοινωνήσει ξανά μαζί της, χωρίς να την βρίσκει και στις 12:40 το μεσημέρι πήγε στο αστυνομικό τμήμα για να δηλώσει την εξαφάνισή της. Από τότε οι έρευνες για τον εντοπισμό της στο νησί έχουν ξεκινήσει, με την συνδρομή της πυροσβεστικής, αλλά και δύο ελικοπτέρων, χωρίς ωστόσο να έχουν βρεθεί ως τώρα ίχνη της αστροφυσικού.

Τι εκτιμά η αστυνομία

Εν τω μεταξύ, σε εκπομπή της Κυπριακής τηλεόρασης, ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ, Θόδωρος Χρονόπουλος, δεν έδωσε στοιχεία μεν για την εξέλιξη των ερευνών, αλλά και δεν διέψευσε την είδηση ότι βρέθηκε σήμα στο κινητό της. Μιλώντας στο ΣΙΓΜΑ, είπε ότι εξετάζονται ακόμη όλα τα ενδεχόμενα για την εξαφάνιση της αστροφυσικού.

Έκκληση από την οικογένεια

Την ίδια ώρα, ο Κύπριος σύντροφος της 35χρονης βγήκε στον ΑΝΤ1, όπου ζήτησε από τις εταιρίες κινητής τηλεφωνίας, να κάνουν τις απαραίτητες ενέργειες, ώστε να βρεθεί το ακριβές σημείο όπου εντοπίστηκε το στίγμα του κινητού της τηλεφώνου.

«Χρειάζομαι από την Google και το Facebook να αποκαλύψουν την τοποθεσία του κινητού της κοπέλας. Το κινητό της είναι ανοιχτό για περισσότερες από 24 ώρες και αδυνατούμε να βρούμε την ακριβή της τοποθεσία. Σταματήσαμε να την καλούμε για να κρατήσει η μπαταρία» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Μέσω των social media και η αδερφή της Νάταλι, η Γιάνα Κρίστοφερ, ζήτησε από τους γνωστούς της να μην την καλούν στο κινητό, ώστε να μπορέσει η αστυνομία να την εντοπίσει.

«Η αδελφή μου Νάταλι Κρίστοφερ αγνοείται από χθες στην Ικαρία της Ελλαδας. Αν έχετε τον αριθμό της, σας παρακαλώ ΜΗΝ την καλείτε. Αυτό θα εξαντλήσει την μπαταρία και η αστυνομία προσπαθεί να βρει τη θέση της με το κινητό της», έγραψε.

 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα