Νέα απάτη σε βάρος ηλικιωμένης στο Αίγιο: Της άρπαξαν 2.000 ευρώ

Ούτε οι εκκλήσεις της Αστυνομίας ούτε τα σχετικά τηλεοπτικά σποτ για τα παραπλανητικά τηλεφωνήματα από απατεώνες μπορούν να σταματήσουν τους κάθε λογής επιτήδειους που σκαρφίζονται όλο και νεότερα σενάρια για να εξαπατήσουν τα θύματά τους, όπως έκαναν σε μια ηλικιωμένη στο Αίγιο.

Αυτή τη φορά, ο άγνωστος που τηλεφώνησε στην ανυποψίαστη γυναίκα προφανώς γνώριζε πρόσωπα και πράγματα, γιατί της είπε ότι είναι γιατρός σε νοσοκομείο της Δωδεκανήσου όπου μεταφέρθηκε τραυματισμένη η αδελφή της, που πράγματι βρίσκεται εκεί για διακοπές. 

Η ηλικιωμένη ταράχτηκε όταν τον άκουσε να λέει ότι έπρεπε να υποβληθεί σε χειρουργική επέμβαση και της ζήτησε 2.000 ευρώ, δήθεν για να έχει η αδελφή της καλύτερη αντιμετώπιση στο νοσοκομείο! 

Όμως, δεν υποψιάστηκε το παραμικρό, ούτε όταν ο «γιατρός» της έδωσε στο τηλέφωνο μια συνεργό του η οποία παρίστανε την αδελφή της και επιβεβαίωσε ότι τα χρήματα ήταν απαραίτητα για την επέμβαση! Έτσι, η ηλικιωμένη δέχθηκε να δώσει τα χρήματα και, λίγη ώρα αργότερα, εμφανίστηκε στο σπίτι της μια γυναίκα που συστήθηκε ως συνεργάτης του γιατρού από το νησί! Η απατεώνισσα πήρε τα χρήματα και εξαφανίστηκε και, όταν η γριούλα αντιλήφθηκε ότι είχε πέσει θύμα απάτης και ενημέρωσε την Ασφάλεια Αιγιαλείας, βρισκόταν πια μακριά.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα