Καταγγελία για βασανιστήρια στο μαγαζί του Μποτρίνι: Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, έζησε εργασιακό Μεσαίωνα

Έναν εφιάλτη στην κουζίνα καταγγέλλει ότι έζησε ένας 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας σε γνωστό μαγαζί στην Κέρκυρα που ανήκει στον γνωστό σεφ Έκτορα Μποτρίνι για να μην υπάρξει στην Κέρκυρα κι άλλη υπόθεση όπως εκείνη του Βαγγέλη Γιακουμάκη, τόνισε ο δικηγόρος του.

«Για να μην ζήσουμε νέα υπόθεση Ιωαννίνων (σ.σ. θάνατος Βαγγέλη Γιακουμάκη) βγήκε και τα αποκάλυψε όλα αυτά ο νεαρός μάγειρας» είπε μιλώντας στο OPEN ο Στέφανος Νικόπουλος, ο δικηγόρος του 19χρονου ασκούμενου μάγειρα. Σημείωσε δε ότι ο Έκτορας Μποτρίνι μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι θέλει, αφήνοντας να εννοηθεί ότι ο γνωστός σεφ ήξερε για όσα γίνονταν στην κουζίνα του εστιατορίου του στην Κέρκυρα.

Ο 19χρονος μάγειρας καταγγέλλει ότι είχε υποστεί βασανιστήρια από τον αρχιμάγειρα του εστιατορίου, με τις εικόνες από τα εγκαύματα στα χέρια του να προκαλούν σοκ. Υποχρεωνόταν, σύμφωνα με την καταγγελία του, να δουλεύει 12 με 13 ώρες την ημέρα, ενώ ανάλογη αντιμετώπιση είχαν κι άλλοι νεαροί μάγειρες, που όμως φοβούνται να μιλήσουν.

«Εάν γνωρίζει ή όχι θα προκύψει μέσα από την έρευνα. Μπορεί να ισχυρίζεται ό,τι αυτός νομίζει», είπε ο δικηγόρος του 19χρονου για τον Έκτορα Μποτρίνι, σημειώνοντας πως τον έκαιγαν με καυτό λάδι και με εργαλεία κουζίνας και ο 19χρονος έχει εξεταστεί ήδη από ιατροδικαστές και τα όσα υποστηρίζει θα αποδειχθούν μέσα από την έρευνα. «Αν πρόκειται για ατύχημα ή όχι θα αποφανθεί από τη Δικαιοσύνη», τόνισε.

Σύμφωνα με τον δικηγόρο του 19χρονου, ο νεαρός μάγειρας έκανε την καταγγελία «για να μην εμφανιστεί στην Κέρκυρα υπόθεση αντίστοιχη των Ιωαννίνων», αναφερόμενος στην υπόθεση Γιακουμάκη. Χαρακτήρισε απάνθρωπη τη συμπεριφορά που δέχτηκε ο πελάτης του και μίλησε για «πρωτοφανή, ακατανόητη, ανεξήγητη παραβίαση των ανθρωπίνων δικαιωμάτων του».

Σύμφωνα με όσα αναφέρει στην καταγγελία του ο 19χρονος μαθητευόμενος μάγειρας, από τον Μάιο που έπιασε δουλειά στο συγκεκριμένο εστιατόριο μέχρι την ημέρα που αναγκάστηκε να φύγει, έζησε μια πραγματική κόλαση.  

Από την πλευρά του, ο Έκτορας Μποτρίνι αρνείται πως έχουν γίνει στο εστιατόριό του όσα καταγγέλλει ο 19χρονος ασκούμενος μάγειρας. «Όταν είμαι εγώ μπροστά όλοι είναι Παναγίες» τόνισε ο γνωστός σεφ, ενώ έκανε και ανάρτηση στον λογαριασμό του στο Instagram.

Μιλώντας δε στο Corfu tv, ο Έκτορας Μποτρίνι δήλωσε: «Δεν ήμουν Κέρκυρα. Ήμουν με τον σεφ μου και μάθαμε το συμβάν στον δρόμο. Η αλήθεια είναι ότι πρόκειται για ένα συμβάν μεταξύ δυο νεαρών και σε καμιά περίπτωση του σεφ. Έχει απομακρυνθεί από την επιχείρηση το δεύτερο άτομο που μπλέκεται στην υπόθεση, ενώ ο 20χρονος ουδέποτε με ενημέρωσε για τέτοια περιστατικά. Εμένα μου είπε ότι κουράστηκε και θέλει να φύγει. Πραγματικά δεν πιστεύω τα όσα έχουν ειπωθεί και ακουστεί. Εμείς είμαστε πρότυπο. Δεν υπάρχει κουζίνα όπου να γίνονται τέτοια πράγματα».

Με πληροφορίες και από corfupress.com

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα