Τρεις ανήλικοι σε σπείρα με 37 διαρρήξεις στην Ηλεία

Τρεις ανήλικοι σε σπείρα με 37 διαρρήξεις στην Ηλεία

Τουλάχιστον 35 σπίτια, ένα μηχανουργείο και ένα σχολείο σε περιοχές της Ηλείας είχε «χτυπήσει» μια σπείρα Ρομά διαρρηκτών στην οποία συμμετείχαν και τρία ανήλικα παιδιά! Εκτός από τα μετρητά ύψους 2.000 ευρώ και τα τιμαλφή, οι δράστες μετέφεραν την αξίας 75.000 ευρώ λεία τους μέσα σε σεντόνια που έβρισκαν στους χώρους όπου εισέβαλαν!

Η συμμορία δρούσε τους τελευταίους τέσσερις μήνες τις ώρες που απουσίαζαν οι ένοικοι παραβιάζοντας τις μπαλκονόπορτες ή τα παράθυρα και, μεταξύ άλλων, άρπαζαν ηλεκτρικές συσκευές, γεωργικά εργαλεία και τραπεζικές κάρτες. Τα... σεντόνια με τα κλοπιμαία φορτώνονταν σε τέσσερα αυτοκίνητα που χρησιμοποιούσαν για την διαφυγή τους, τα οποία κατασχέθηκαν στους καταυλισμούς όπου κατοικούν, μαζί με μέρος των αντικειμένων που είχαν κλέψει.

Μετά από έρευνες, οι αστυνομικοί της Ασφάλειας Πύργου ταυτοποίησαν τους έξι ενήλικους

ηλικίας 18 ως 33 και τους ανήλικους συνεργούς τους 12, 16 και 17 χρόνων, σε βάρος των οποίων σχημάτισαν δικογραφία για σύσταση συμμορίας και διακεκριμένες κλοπές που υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Ηλείας. Σε αυτήν περιλαμβάνονται και οι γονείς των ανηλίκων για παραμέληση της εποπτείας τους.

Πηγή: protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα