Άγριος ξυλοδαρμός τουρίστα από αστυνομικό: Διατάχθηκε ΕΔΕ, τι απαντά η Αστυνομία

Άγριος ξυλοδαρμός τουρίστα από αστυνομικό: Διατάχθηκε ΕΔΕ, τι απαντά η Αστυνομία

Σάλος έχει προκληθεί από το βίντεο που είδε το φως της δημοσιότητας και το οποίο δείχνει έναν αστυνομικό να ξυλοκοπεί άγρια έναν τουρίστα στην Αντίπαρο. Το βίντεο δείχνει πολύ σκληρές εικόνες και το κατέγραψεο γιος του Τομ Χανκς, Τσετ.

Ο γιος του δημοφιλούς ηθοποιού, ο οποίος βρισκόταν στην Αντίπαρο για τις καλοκαιρινές διακοπές του, κατέγραψε με το κινητό του έναν άνδρα να παρεμβαίνει σε μία διαμάχη μεταξύ ενός τουρίστα και ενός περαστικού.

Κάποιος που βρισκόταν μαζί με τον γιο του πασίγνωστου ηθοποιού, ακούγεται να λέει στο βίντεο πως ο συγκεκριμένος άνθρωπος είναι αστυνομικός.

Όπως δείχνει το βίντεο, που αναρτήθηκε στον λογαριασμό του Τσετ Χανκς στο Instagram, ο συγκεκριμένος άνδρας άρχισε να ξυλοκοπά άγρια τον νεαρό και να μην σταματάει παρά την επέμβαση των περαστικών που προσπαθούσαν να τον ηρεμήσουν. Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε ότι ο πρωταγωνιστής είναι αστυνομικός και τόνισε πως διατάχθηκε ΕΔΕ για το περιστατικό. 

Πώς φαίνεται να ξεκίνησε ο καβγάς 

Όπως δημοσιεύει ο parianostypos, το θλιβερό επεισόδιο βίας που εκτυλίχθηκε μεταξύ ενός αστυνομικού και ενός Έλληνα τουρίστα στην Αντίπαρο, ξεκίνησε ως εξής:

Μια ομάδα νεαρών Ελλήνων τουριστών επιχείρησε να κάνει γκράφιτι στο Κάστρο της Αντιπάρου προβαίνοντας σε βανδαλισμό του μνημείου, γεγονός που προκάλεσε την αντίδραση ενός περαστικού.

Στον διαπληκτισμό ανάμεσα σε έναν νεαρό από την ομάδα των επίδοξων «βάνδαλων» και του περαστικού, επενέβη ένας περαστικός από το σημείο αστυνομικός του Α.Τ. Αντιπάρου ο οποίος εκείνη τη στιγμή βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.

Οι δύο άνδρες λογομάχησαν και ο νεαρός τουρίστας, πάντα σύμφωνα με το δημοσίευμα, επιτέθηκε πρώτος βίαια στον αστυνομικό ο οποίος στη συνέχεια, αντεπιτέθηκε γρονθοκοπώντας τον τουρίστα.

Η ανακοίνωση του Υπουργείου

Το υπουργείο Προστασίας του Πολίτη επιβεβαίωσε πριν από λίγο με ανακοίνωσή του ότι στο περιστατικό της περασμένης Τρίτης στην Αντίπαρο που κατέγραψε με το κινητό ο γιος του Τομ Χανκς, ενεπλάκη αστυνομικός του οικείου τμήματος που ήταν εκτός υπηρεσίας.

Ανέφερε επίσης ότι «ο αστυνομικός είχε πρόθεση να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στην συμπλοκή», ενώ παράλληλα τονίζεται ότι διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του.

Ολόκληρη η ανακοίνωση του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη:

Με αφορμή βίντεο που αναπαράγεται στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης και σε ιστοσελίδες σχετικά με περιστατικό που έλαβε χώρα στην Αντίπαρο την Τρίτη, 23 Ιουλίου 2019, από το Αρχηγείο της Ελληνικής Αστυνομίας ανακοινώνονται:

Στην κεντρική πλατεία της Αντιπάρου έλαβε χώρα διαπληκτισμός μεταξύ δύο ομάδων νεαρών ημεδαπών τουριστών, στον οποίο ενεπλάκη αστυνομικός του οικείου αστυνομικού σταθμού, ο οποίος ήταν εκτός υπηρεσίας, με πρόθεση να κατευνάσει τα πνεύματα και να δώσει τέλος στην συμπλοκή.

Άμεσα ενημερώθηκε ο αρμόδιος Εισαγγελέας και σχηματίστηκε σχετική ποινική δικογραφία, η οποία περιλαμβάνει καταθέσεις των εμπλεκόμενων, ενώ παράλληλα διατάχθηκε διοικητική έρευνα για την συμπεριφορά του αστυνομικού.   

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα