Έδειχνε να έχει σφυγμό - Συγκλονίζει η περιγραφή του ναυαγοσώστη για τη διπλή τραγωδία στη Ρόδο

Έδειχνε να έχει σφυγμό - Συγκλονίζει η περιγραφή του ναυαγοσώστη για τη διπλή τραγωδία στη Ρόδο

Νέα στοιχεία έρχονται στο φως της δημοσιότητας για την τραγωδία του διπλού πνιγμού στη Ρόδο. Τόσο ο ναυαγοσώστης του ξενοδοχείου όσο και ο ιδιοκτήτης, περιγράφουν λεπτό προς λεπτό, τις τελευταίες στιγμές των δύο κοριτσιών στην πισίνα. 

Την ώρα που τα δύο κορίτσια βρίσκονταν στην πισίνα του ξενοδοχείου ο ναυαγοσώστης ήταν στο δωμάτιο του. Είχε μόλις σχολάσει, όταν χτύπησε το τηλέφωνό του...

Περιγράφοντας τις αγωνιώδεις προσπάθειές του, προκειμένου να σώσει την κοπέλα που εντοπίστηκε πρώτη να επιπλέει στο νερό, συγκλονίζει. 

«Περίπου στις 6:05 με 6:07 ξεκίνησα τη διαδικασία ενημέρωσης του κόσμου ότι η πισίνα έχει κλείσει. Αμέσως μετά έφυγα για το δωμάτιό μου, καθώς είχε τελειώσει το ωράριο μου. Μόλις έφτασα χτύπησε το τηλέφωνό μου και μου είπαν έλα στην πισίνα επειγόντως. Εσπευσα άμεσα στην πισίνα και είδα την μία κοπέλα να επιπλέει. Τη βγάλαμε έξω και ξεκίνησα να της κάνω καρδιοαναπνευστικές αναζωογονήσεις. Η κοπέλα έκανε εμετό με τροφή και υγρά και έδειχνε να έχει σφυγμό. Μετά από λίγα λεπτά ήρθε το πλήρωμα του ΕΚΑΒ και επιλήφθηκε του περιστατικού» ισχυρίζεται ο ναυαγοσώστης.

Δυστυχώς το κορίτσι δεν κατάφερε να επανέλθει, ενώ λίγα λεπτά αργότερα γράφτηκε η δεύτερη πράξη του δράματος. Στον πάτο της πισίνας βρισκόταν νεκρή και η αδελφή της.

«Το ευτυχές βέβαια για την Έλλάδα θα έλεγα ήταν ότι το ξενοδοχείο ήτανε 100% νόμιμο σε όλα. Υπήρχαν σωστικά μέσα παντού γύρω γύρω, σωσίβια, τα πάντα, υπήρχε και κιτ πρώτων βοηθειών Παρόλο που τα κορίτσια βρέθηκαν μετά τις 18.20 σε τρία λεπτά ο ναυαγοσώστης ήταν στη θέση του και πάλι και προσέφερε πρώτες βοήθειες στη μία κοπέλα» δήλωσε στο STAR o δικηγόρος του ιδιοκτήτη του ξενοδοχείου, Άκης Δημητριάδης. 

 «Τηρούμε όλα τα μέτρα ασφαλείας»

Ο διευθυντής του ξενοδοχείου , που αφέθηκε κι αυτός ελεύθερος , μαζί με τον ναυαγοσώστη, υποστήριξε πως οι κανόνες ασφαλείας τηρούνται κατά γράμμα...

«Στο ξενοδοχείο που είμαι διευθυντής έχουμε όλες τις άδειες λειτουργίας των τριών πισινών που διαθέτουμε. Έχουμε δύο ναυαγοσώστες για κάθε πισίνα και λειτουργούν μέχρι τις 18.00. Στις 18.20  ενημερώθηκα για το περιστατικό στην πισίνα και πήγα προς τα εκεί, ενώ ήδη μέλη του προσωπικού, αλλά και ο ναυαγοσώστης παρείχαν τις πρώτες βοήθειες» είπε σύμφωνα με τη μαρτυρία του ο Διευθυντής του ξενοδοχείου. 

Η  ιατροδικαστική έκθεση επιβεβαίωσε πως ο θάνατος των δύο αδελφών οφείλεται σε πνιγμό, ωστόσο αναμένονται οι τοξικολογικές εξετάσεις, προκειμένου να αποκλειστεί οποιοδηποτε άλλο ενδεχόμενο.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα