Κρήτη, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών: Βαρέθηκα να βλέπω νέους ανθρώπους στα νεκροτομεία

Κρήτη, ιδιοκτήτης γραφείου τελετών: Βαρέθηκα να βλέπω νέους ανθρώπους στα νεκροτομεία

Με μια λιτή μα ταυτόχρονα γεμάτη νόημα επιστολή ενός αναγνώστη στο cretalive, αποτυπώνεται ο ψυχικός πόνος ενός επαγγελματία-ιδιοκτήτη γραφείου τελετών για τη μάστιγα της Κρήτης που δεν είναι άλλη από τα τροχαία δυστυχήματα που «θερίζουν» τους νέους.

Ο συγκεκριμένος άνδρας λόγω επαγγέλματος, αναγκάζεται να έρχεται συχνά-πυκνά με εικόνες αδιανόητες για τον κοινό νου και αυτές ακριβώς είναι που περιγράφει στην επιστολή του, κάνοντας παράλληλα ένα κάλεσμα στους νέους (και όχι μόνο) οδηγούς.

Διαβάστε την επιστολή:

«Σαν ιδιοκτήτης γραφείου τελετών έχω κουραστεί πνευματικά και ψυχικά να βλέπω νέους ανθρώπους από τροχαία στο νεκροτομείο.

Έχω βαρεθεί να βλέπω τους γονείς από έξω να κλαίνε, τα αδέρφια, οι αδελφές, οι παππούδες, οι γιαγιάδες, οι φίλοι, οι γνωστοί να μαζεύονται σε νεκροτομεία, σπίτια, εκκλησίες…

Οδηγική παιδεία μηδέν για όλους που παίρνουν μια μηχανή, ένα αμάξι, μεθυσμένοι ξενυχτισμένοι, φτιαγμένοι… δεν φταίει μόνο το οδικό δίκτυο, φταίμε και όλοι εμείς!

Πρέπει από το σχολείο να διδάσκεται η οδηγική συμπεριφορά. Όχι άλλοι νεκροί στους δρόμους μας, σας χρειαζόμαστε δίπλα μας και όχι πελάτες μας…

Βαρέθηκα πια…»

Τ.Μ.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα