Κατάθεση φωτιά για το έγκλημα στην Κοιλάδα: Αυτός πιστεύω ότι σκότωσε τον καπετάνιο

Κατάθεση φωτιά για το έγκλημα στην Κοιλάδα: Αυτός πιστεύω ότι σκότωσε τον καπετάνιο

Μέρα εντάσεων ήταν η Παρασκευή 19 Ιουλίου στο Μικτό Εφετείο Ναυπλίου, στη δίκη για τη δολοφονία του καπετάνιου της Αργολίδας. Η μοναδική μάρτυρας που κατέθεσε κατά τη συγκεκριμένη δικάσιμο, ήταν η καθαρίστρια του σπιτιού όπου βρέθηκε νεκρός ο Θανάσης Λάμπρου και ανήκει στον επιστήθιο φίλο του θύματος.

Η μάρτυρας επιβεβαιώνοντας όσα αρχικώς είχε καταθέσει, τόνισε ότι πήγαινε πάντα στο συγκεκριμένο σπίτι παρουσία της κατηγορούμενης, η οποία είχε κλειδιά. Αυτή ήταν που κανόνιζε πότε θα πήγαινε η μάρτυρας για να καθαρίσει όπως και την πληρωμή της, η οποία γινόταν για λογαριασμό του ιδιοκτήτη και φίλου του καπετάνιου.

Όπως κατέθεσε, λίγες ημέρες πριν το φονικό βρήκε στο σπίτι γυναικεία ρούχα που παρέπεμπαν στον σωματότυπο της κατηγορούμενης χωρίς ωστόσο να είναι σε θέση να πει με σιγουριά ότι ήταν δικά της. Τότε ρώτησε σε χαλαρό ύφος τον ιδιοκτήτη αν “βρήκε νέα φίλη” και αυτός της απάντησε καταφατικά.

Σύμφωνα με το anikolouli.gr, μετά ακολούθησε ένταση στην δικαστική αίθουσα καθώς ο δικηγόρος υπεράσπισης κατήγγειλε ότι η μάρτυρας δεν απαντούσε με ευθύτητα στην ουσία των ερωτήσεων του. Το αποτέλεσμα ήταν η Πρόεδρος να ζητήσει ολιγόλεπτη διακοπή για να ηρεμήσουν τα πνεύματα.

Η κατηγορούμενη απηύθυνε ερωτήσεις στη μάρτυρα, οι οποίες αφορούσαν τον χαρακτήρα της και το αν ενδιαφερόταν για την οικογένειά της. Λίγο πριν το τέλος της εξέτασης, η Πρόεδρος ρώτησε την καθαρίστρια ποιος πιστεύει ότι έχει σκοτώσει τον Θανάση Λάμπρου.

Η μάρτυρας εκτίμησε πως ο φυσικός αυτουργός της δολοφονίας είναι ο επιστήθιος φίλος του. Αιτιολόγησε την απάντησή της λέγοντας ότι φτάνει σε αυτό το συμπέρασμα βάσει της λογικής αφού το θύμα βρέθηκε στο σπίτι του φίλου του δίπλα από το πιστόλι του. Η δίκη θα συνεχιστεί με την εξέταση σημαντικών μαρτύρων στις 10 Σεπτεμβρίου.

Οι ισχυρισμοί της χήρας για το έγκλημα

Η 38χρονη, είχε κατηγορηθεί ότι σκότωσε με δύο σφαίρες, σε κεφάλι και κοιλιά, τον άτυχο ναυτικό με τον οποίο είχε αποκτήσει μια κόρη, σε σπίτι φίλου τους, στην Κοιλάδα Ερμιονίδας στην Αργολίδα, στις 8 Δεκεμβρίου 2014. «Δεν τον σκότωσα εγώ! Δεν είχα κίνητρο. Θα αποδειχθεί η αθωότητά μου», υποστήριζε λίγο πριν καταδικαστεί σε ισόβια.

Τότε, και αφού εμφανιζόταν στην εκπομπή «Φως στο Τούνελ», εκλιπαρώντας όσους γνώριζαν κάτι να μιλήσουν, για να αποκαλυφθεί ο φονιάς, φέρεται ότι είχε ομολογήσει ενώπιον των ανδρών της Ασφαλείας Ναυπλίου, που σύμφωνα με την ίδια, την ανέκριναν επί 21 ώρες:

«Ναι, εγώ το έκανα. Τελειώνετε τώρα, ρε παιδιά, χαράζει. Αφήστε με να φύγω, να απολαύσω αυτήν την υπέροχη μέρα» φέρεται ότι είχε πει. Η 38χρονη, είχε καταθέσει μήνυση εναντίον δύο αστυνομικών της Ασφάλειας Ναυπλίου και κατά παντός υπευθύνου, ισχυριζόμενη ότι απέσπασαν την ομολογία της εν μέσω βασανιστηρίων.

Πηγή: newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα