Guardian: Η Κρήτη "παλεύει με την ντροπή" μετά τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Guardian: Η Κρήτη "παλεύει με την ντροπή" μετά τη δολοφονία της Αμερικανίδας βιολόγου

Ένα αναλυτικό δημοσίευμα αφιερώνει η Guardian στη δολοφονία της Suzanne Eaton, με τον δικηγόρο του 27χρονου Γιάννη Παρασκάκη να μιλά στη βρετανική εφημερίδα για το έγκλημα και την υπεράσπιση του καθ’ ομολογία δολοφόνου της Αμερικανίδας βιολόγου.

Να σημειωθεί ότι το δημοσίευμα χαρακτηρίζει τη Suzanne Eaton ως «αφοσιωμένη αθλήτρια», ενώ επισημαίνει ότι είχε μαύρη ζώνη στο τάε κβο ντο, γνώσεις που δεν μπόρεσε να αξιοποιήσει εξαιτίας των χτυπημάτων που της κατάφερε ο δράστης.

«Τόσο ενώπιον του ανακριτή όσο και σε εμένα ο δράστης δήλωσε επανειλημμένα ότι το κίνητρό του ήταν η επιθυμία να κάνει σεξ. Φαίνεται ότι η Suzanne Eaton χτυπήθηκε στο κεφάλι από τον μεταλλικό προφυλακτήρα και πιθανόν να είχε υποστεί διάσειση όταν την έβαλε στο πορτ μπαγκάζ του αμαξιού, αν και ακόμα διεξάγονται έρευνες σχετικά με το τι συνέβη», τονίζει στην Guardian ο δικηγόρος κ. Ζέλλιος.

Παράλληλα, ο κ. Ζέλλιος επισημαίνει ότι οι ντόπιοι εξακολουθούν να είναι σοκαρισμένοι από το ειδεχθές έγκλημα, ενώ «υπάρχει ένα τεράστιο αίσθημα ενοχής και ντροπής […] Σε όλη την Κρήτη πολλοί αισθάνονται ένα αίσθημα ευθύνης, τόσο πολύ ώστε συνεχίζω να τους υπενθυμίζω ότι σε κάθε κοινωνία υπάρχουν άτομα που είναι καλά και άτομα που είναι κακά».  

Όσον αφορά στον λόγο που ο ίδιος αποφάσισε να αναλάβει την υπεράσπιση του Γιάννη Παρασκάκη, ο δικηγόρος δηλώνει:

«Συμφώνησα υπό τον όρο να μην επιχειρήσω να υπερασπιστώ τις πράξεις του και με την προϋπόθεση ότι θα υποβαλλόταν σε ψυχιατρική εξέταση. Προκειμένου να αποδοθεί τιμωρία, ένας κατηγορούμενος πρέπει να έχει έναν συνήγορο υπεράσπισης, σύμφωνα με τους νόμους και το Σύνταγμα της χώρας», ενώ τονίζει ότι το έργο της Δικαιοσύνης έπρεπε να επισπευστεί.

Διαβάστε ΕΔΩ ολόκληρο το δημοσίευμα της βρετανικής εφημερίδας.

 

Πηγή: neakriti.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα