Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Ραφήνα - Φωτιά και στον Βαρνάβα

Υπό πλήρη έλεγχο η φωτιά στη Ραφήνα - Φωτιά και στον Βαρνάβα

Υπό πλήρη έλεγχο τέθηκε η φωτιά που ξέσπασε νωρίτερα το μεσημέρι της Τρίτης σε δασική έκταση κοντά στη διασταύρωση Ραφήνας.

Η φωτιά, ξεκίνησε λίγο μετά τις 15:30, στη διασταύρωση της οδού Δάφνης με τη λεωφόρο Μαραθώνος στη Ραφήνα.

Σύμφωνα με την πυροσβεστική η φωτιά ήταν σε  πευκόφυτη έκταση 

Στο σημείο έσπευσαν άμεσα ισχυρές δυνάμεις της πυροσβεστικής, με 47 πυροσβέστες με 20 οχήματα, 2 ομάδες πεζοπόρου τμήματος, 2 αεροσκάφη και 3 ελικόπτερα. Σύμφωνα με την πυροσβεστική υπηρεσία η φωτιά ξεκίνησε σε συστάδα πεύκων.

Εσπευσμένα μετέβη στη Ραφήνα ο γενικός γραμματέας Πολιτικής Προστασίας, Νίκος Χαρδαλιάς, προκειμένου να συντονίσει όλες τις δυνάμεις που επιχειρούν στο σημείο.

Παράλληλα, έχει ξεσπάσει και δεύτερο μέτωπο στην περιοχή του Βαρνάβα, όπου επιχειρούν 10 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, ένα αεροσκάφος και ένα ελικόπτερο

 Φωτιά και στον Βαρνάβα

Την ίδια ώρα, ένα δεύτερο πύρινο μέτωπο βρίσκεται σε εξέλιξη στην Αττική και συγκεκριμένα στον Βαρνάβα του δήμου Μαραθώνα Αττικής

Σύμφωνα με την Πυροσβεστική Υπηρεσία, η πυρκαγιά καίει σε δασική έκταση, στην Κοκορέτσιζα.

Στο σημείο επιχειρούν 13 πυροσβέστες με πέντε οχήματα, το Μηχανοκίνητο Ειδικό Τμήμα Πυροσβεστικών Επιχειρήσεων και δύο ομάδες πεζοπόρων τμημάτων.

Κλιμάκιο της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.) βρίσκεται ήδη στην περιοχή, διερευνώντας τα αίτια εκδήλωσης των πυρκαγιών.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία παρακαλεί τους κατοίκους των δύο περιοχών να ακολουθούν τις υποδείξεις των αρχών, για την ασφάλειά τους και τη διευκόλυνση του έργου της κατάσβεσης.

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα