Σεισμός στην Αττική: Δεν αποκλείουν μεγάλο μετασεισμό οι σεισμολόγοι

Σεισμός στην Αττική: Δεν αποκλείουν μεγάλο μετασεισμό οι σεισμολόγοι

Οι μετασεισμοί που έγιναν μετά τα 5,1 Ρίχτερ της Παρασκευής (19.07.2019) πλησίασαν τους 50. Όμως οι δυο σεισμολόγοι δεν αποκλείουν το ενδεχόμενο να γίνει ένας μεγάλος μετασεισμός.

Μιλώντας στο ραδιόφωνο του ΣΚΑΙ το πρωί του Σαββάτου (20.07.2019) ο Γεράσιμος Παπαδόπουλος τόνισε πως τα πρώτα 24ωρα μετά από έναν μεγάλο σεισμό είναι πάντα κρίσιμα. Γι’ αυτό και δεν πρέπει να υπάρχει εφησυχασμός.

«Δεν μπορούμε να αποκλείσουμε το ενδεχόμενο μεγάλου μετασεισμού ακόμη και 5 ρίχτερ κοντά στο μέγεθος του κύριου σεισμού», τόνισε ο κ. Παπαδόπουλος, χαρακτηρίζοντας πολύ μεγάλο λάθος των πολιτών που μετά τον σεισμό της Παρασκευής επέλεξαν να μπουν στα αυτοκίνητά τους για να φύγουν από το σημείο όπου βρίσκονταν. Με αυτόν τον τρόπο, όπως είπε, εγκλωβίστηκαν στους δρόμους ανάμεσα σε κτίρια και αυτό θα μπορούσε να αποδειχθεί επικίνδυνο.

Το ενδεχόμενο μεγάλου μετασεισμού δεν απέκλεισε ούτε ο Άκης Τσελέντης, μιλώντας στο μεσημεριανό δελτίο του OPEN. Όπως είπε ο διευθυντής του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου, τη νύχτα της Παρασκευής προς το Σάββατο υπήρξε μία ύφεση στη μετασεισμική δραστηριότητα και γι’ αυτό είναι πολύ πιθανό τις επόμενες ώρες να υπάρξει κάποιος μετασεισμός μεσαίου μεγέθους, γύρω στα 3,5 ή 4 Ρίχτερ.

 

Πηγή: Newsit.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα