Νεαρό ζευγάρι πίσω από 7 διαρρήξεις σπιτιών σε Κατερίνη και Γιαννιτσά

Νεαρό ζευγάρι πίσω από 7 διαρρήξεις σπιτιών σε Κατερίνη και Γιαννιτσά

Επτά διαρρήξεις σπιτιών στην Κατερίνη και στα Γιαννιτσά το δίμηνο Απριλίου - Μαΐου του 2018 εξιχνίασαν οι αστυνομικοί ενώ σχηματίστηκε δικογραφία σε βάρος ανδρόγυνου, ενός 28χρονου και της 24χρονης συζύγου του για διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπής.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, το ζευγάρι ενεργώντας μαζί με άγνωστους συνεργούς τους- τουλάχιστον τρεις στον αριθμό οι οποίοι δεν έχουν ταυτοποιηθεί - είχαν συστήσει συμμορία προκειμένου να διαπράττουν διαρρήξεις και κλοπές από οικίες, αφαιρώντας χρήματα και κοσμήματα, αποκομίζοντας παράνομο οικονομικό όφελος.

Οι φερόμενοι ως δράστες παραβίαζαν με χρήση αιχμηρού αντικειμένου τις εισόδους ή τις μπαλκονόπορτες - παράθυρα των σπιτιών. Στο αυτοκίνητο που χρησιμοποιούσαν για να προσεγγίζουν αλλά και να διαφεύγουν από τους "στόχους" που επέλεγαν, τοποθετούσαν κλεμμένες πινακίδες κυκλοφορίας που αφαιρούσαν από σταθμευμένα οχήματα.

Τα φερόμενα ως μέλη της συμμορίας ενεργώντας με διαφορετική κάθε φορά σύνθεση, διέπραξαν τέσσερις διαρρήξεις από σπίτια στα Γιαννιτσά -όπου αφαίρεσαν το χρηματικό ποσό των 1.500 ευρώ και κοσμήματα αξίας πάνω 20.000 ευρώ σύμφωνα με εκτιμήσεις των παθόντων και τρεις διαρρήξεις οικιών στην Κατερίνη, χωρίς να καταφέρουν να αφαιρέσουν οτιδήποτε. Επίσης, βεβαιώθηκαν πέντε κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας από σταθμευμένα οχήματα στα Γιαννιτσά

Η έρευνα των αστυνομικών συνεχίζεται, προκειμένου να διαπιστωθεί η τυχόν συμμετοχή τους και σε άλλες παρόμοιες αξιόποινες πράξεις.

Η δικογραφία που σχηματίσθηκε υποβλήθηκε στον εισαγγελέα Πρωτοδικών Γιαννιτσών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα