Η επέλαση του Αντίνοου: Διακοπές ρεύματος, χαλαζοπτώσεις, χείμαρροι

Η επέλαση του Αντίνοου: Διακοπές ρεύματος, χαλαζοπτώσεις, χείμαρροι

Κακοκαιρία, με ισχυρές βροχές οι οποίες συνοδεύονται από ενισχυμένους ανέμους και χαλαζοπτώσεις, πλήττει τις τελευταίες ώρες πολλές περιοχές τις χώρας εξαιτίας της επέλασης του Αντίνοου.

Σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επικίνδυνων φαινομένων που εξέδωσε η Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία τα φαινόμενα θα συνεχιστούν και σήμερα Τετάρτη, και θα αρχίσουν να εξασθενούν σταδιακά από το μεσημέρι και μετά.

Τα ξημερώματα τα φαινόμενα έπληξαν τις Σποράδες, προκαλώντας ιδιαίτερα προβλήματα στη Σκόπελο όπου τα στενά στο κέντρο της πόλης μετατράπηκαν σε χειμάρρους.

Στη Φθιώτιδα, η έντονη βροχόπτωση προκάλεσε διακοπές στην ηλεκτροδότηση. 

Σημαντικά προβλήματα υπήρξαν αργά το βράδυ και στην ευρύτερη περιοχή του Νομού Κορινθίας. Σύμφωνα με την Πυροσβεστική, άμεσα κινητοποιήθηκε ο μηχανισμός της υπηρεσίας με 37 οχήματα και 83 πυροσβέστες για παροχές βοήθειας. Εννέα άτομα απεγκλωβίστηκαν από 5 επιβατικά οχήματα και μεταφέρθηκαν σε ασφαλές σημείο.

Το τηλεφωνικό Κέντρο της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας Κορίνθου δέχθηκε 46 κλήσεις για άντληση υδάτων.

Τα μεγαλύτερα ύψη βροχής καταγράφηκαν στο Νότιο Ιόνιο, τη Θεσσαλία, την Ήπειρο, την Κεντροδυτική Μακεδονία και την Πελοπόννησο.

Έως τις 8 το βράδυ της Τρίτης, το σύστημα εντοπισμού κεραυνών «ΖΕΥΣ» του Εθνικού Αστεροσκοπείου Αθηνών, είχε καταγράψει περισσότερους από 14.000 κεραυνούς πάνω από το Ιόνιο, και πάνω από 1.500 στη Δυτική Ελλάδα.

 

skai

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα