Καλαμάτα: Στη φυλακή ο εμπρηστής με τα φιδάκια

Καλαμάτα: Στη φυλακή ο εμπρηστής με τα φιδάκια

Από το δικαστήριο δεν έγιναν δεκτοί οι ισχυρισμοί του ότι αντιμετωπίζει ψυχιατρικά προβλήματα και πως κάτι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του, όπως είπε στην απολογία του.

Η ιστορία ξεκίνησε το απόγευμα της Τετάρτης, όταν λίγο πριν από τις 18.00 εκδηλώθηκε πυρκαγιά σε δασική έκταση, στη θέση Ράχες, στον Άγριλο του Δήμου Καλαμάτας. Ευτυχώς, η άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής την έθεσε άμεσα υπό έλεγχο και δεν υπήρξε κίνδυνος επέκτασής της.

 

Ιερέας της περιοχής που κλήθηκε ως μάρτυρας είπε ότι καθόταν στο μπαλκόνι του, όταν είδε ένα αυτοκίνητο από το Γαρδίκι να κατευθύνεται προς Άγριλο. Είδε τον οδηγό να σταματά, να κάθεται κάτω από ένα δέντρο, ενώ μετά να παίρνει πάλι το αυτοκίνητο και να κατεβαίνει προς μια ρεματιά.

 

Τον είδε να γυρνάει έπειτα από 15-20 λεπτά και να φεύγει προς Πολιανή. Μετά λίγη ώρα είδε καπνό στην περιοχή και ειδοποίησε την Πυροσβεστική, ενώ με κατοίκους πήγαν στο σημείο για να κάνουν ό,τι μπορούν μέχρι να έρθουν οι πυροσβέστες.

 

Νεαρός κάτοικος του Άγριλου κατέθεσε επίσης, ότι είδε καπνό και με τη γιαγιά του ενημέρωσαν τον υπεύθυνο πυρασφάλειας της περιοχής. Μετά πήγαν στο σημείο, όπου βρήκε τον ιερέα, για να βοηθήσουν, ενώ ενημέρωσε και την Πυροσβεστική για ένα κόκκινο αυτοκίνητο με το οποίο είχε δει τον κατηγορούμενο να κινείται στην περιοχή.

 

Σαράντα λεπτά αργότερα ξέσπασε δεύτερη πυρκαγιά σε δασική έκταση στην Κοινότητα Γιανναίων του Δήμου Μεγαλόπολης στην Αρκαδία και ελάχιστα λεπτά μετά τρίτη σε αγροτική έκταση στην Κοινότητα Ποταμιά του Δήμου Μεγαλόπολης.

 

Στην αναφορά της που αναγνώστηκε στο δικαστήριο η Πυροσβεστική ανέφερε ότι και στις τρεις διαπίστωσε ότι πρόκειται για εμπρησμό, ενώ στο σημείο απ’ όπου είχαν ξεκινήσει υπήρχαν σωρός με ξερά κλαριά και εμπρηστικός μηχανισμός που δεν αφήνει ίχνη ή καταστρέφεται ολοσχερώς.

 

Λίγο αργότερα εντόπισαν το όχημα με τον 41χρονου σε περιοχή μεταξύ Δυρραχίου και Πολιανής και το ερεύνησαν. Σε αυτό βρήκαν αντικουνουπικά φιδάκια, σπίρτα και αναπτήρες.

 

Όταν τον προσήγαγαν στην υπηρεσία άκουσαν τον 41χρονο να παραδέχεται τις πυρκαγιές, αλλά και άλλες δύο, μία το 2015 στη θέση Άγιος Ευθύμιος του Δήμου Αρφαρών και μία στο Πήδημα Αρφαρών το Σεπτέμβριο του 2018.

 

Σύμφωνα με το tharrosnews.gr, ο πατέρας του κατηγορουμένου κατέθεσε ότι τα τελευταία 2-3 χρόνια ο γιος του είναι οξύθυμος και γι’ αυτό τον πήγαν σε ψυχίατρο. Μάλιστα, στη γνωμάτευση που κατέθεσε ο συνήγορος υπεράσπισης στο δικαστήριο, αναφερόταν- μεταξύ άλλων- ότι έχει καταθλιπτικές τάσεις και εμμονές.

 

Ωστόσο, ο πατέρας του στην κατάθεσή του είπε ότι δεν είχε παρουσιάσει άλλα σημάδια που να τον ανησυχήσουν περισσότερο. Όταν έμαθε ότι συνελήφθη, όπως ανέφερε, δεν το πίστεψε και όταν τον ρώτησε, του είπε ότι δεν ξέρει πώς το έκανε και πως φταίει που είναι άνεργος.

 

Στην απολογία του, ο 41χρονος είπε ότι δε θυμάται γιατί «κάτι συμβαίνει μέσα στο κεφάλι του», το οποίο «βουίζει». Είπε ότι δεν μπορεί να καταλάβει πώς το έκανε και ότι θυμάται μόνο τη φωτιά στον Άγριλο και όχι τις άλλες. Ζήτησε, μάλιστα, ψυχιατρική υποστήριξη.

Πηγή: Newsit.gr
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα