Τα ΚΤΕΟ θα "κόβουν" τα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Τα ΚΤΕΟ θα "κόβουν" τα οχήματα με γυρισμένα χιλιόμετρα

Ο κ. Σπίρτζης λίγες ώρες πριν τις εκλογές δημοσίευσε την Εφημερίδα της Κυβέρνησης απόφαση που αφορά τα ΚΤΕΟ.

Υπάρχουν χιλιάδες αυτοκίνητα που κυκλοφορούν στους δρόμους με γυρισμένα χιλιόμετρα που οι ιδιοκτήτες τους δεν το γνωρίζουν… Θα κοπούν πολλά αυτοκίνητα!

Εκατομμύρια μεταχειρισμένα αυτοκίνητα αναμένεται να κοπούν από τις 26 Σεπτεμβρίου και μετά καθώς από την συγκεκριμένη Παρασκευή τίθεται σε ισχύ η σχετική νομοθεσία σύμφωνα με την οποία αν τα ΚΤΕΟ διαπιστώνουν ανακολουθία χιλιομέτρων τότε το όχημα θα «κόβεται» με την ένδειξη «Σοβαρές Ελλείψεις»!

Η σχετική υπουργική απόφαση δημοσιεύθηκε μόλις λίγες ώρες πριν την έναρξη των βουλευτικών εκλογών αλλά ο κ. Σπίρτζης αντί να την θέσει σε ισχύ από την ημερομηνία δημοσίευσης στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης αποφάσισε να δώσει μια παράταση έως τις 26 Σεπτεμβρίου 2019.

Από τα τέλη Σεπτεμβρίου τα Δελτία Τεχνικών Ελέγχων θα αναγράφουν τα χιλιόμετρα των οχημάτων σε όλους τους ελέγχους που έχουν πραγματοποιήσει και αν οι ελεγκτές διαπιστώνουν ανακολουθία τότε το όχημα θα «κόβεται».

Βέβαια η απόφαση αφήνει ένα μικρό… παραθυράκι σε όσους διαπιστωθεί ανακολουθία χιλιομέτρων καθώς αν ευρεθεί η παρατήρηση «Επανεκκίνηση καταγραφής χιλιομέτρων (μιλίων)» ή «Αντικατάσταση μετρητή χιλιομέτρων (μιλίων)», τότε οι ελεγκτές του ΚΤΕΟ δεν σημειώνουν Σοβαρή Έλλειψη!

Η Απόφαση Σπίρτζη της τελευταίας στιγμής πάντως αναφέρει ότι: «Τροποποίηση της υπουργικής απόφασης οικ. 24996/2840/2011 (Β΄1123) «Τεχνικές προδιαγραφές συστήματος μηχανογράφησης Ιδιωτικών ΚΤΕΟ. Συγκέντρωση επεξεργασία και αποστολή στοιχείων των διενεργουμένων τεχνικών ελέγχων».

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα