Ανήλικοι έκαναν διαρρήξεις από τα 11 τους χρόνια σε Κομοτηνή και Ροδόπη

Ανήλικοι έκαναν διαρρήξεις από τα 11 τους χρόνια σε Κομοτηνή και Ροδόπη

Από τον μακρινό Σεπτέμβριο του 2015 είχε ξεκινήσει την δράση της που κράτησε ως τον περασμένο Μάιο, μια σπείρα έξι νεαρών διαρρηκτών που δρούσαν στην Κομοτηνή και σε ένα χωριό της Ροδόπης. Ακόμη και σήμερα, μόνο ένας είναι ενήλικος!

 

Οι έξι Έλληνες είναι τώρα ηλικίας 20, 17, 17, 17, 15 και 15 χρόνων, αλλά είχαν αρχίσει τις διαρρήξεις «εξ απαλών ονύχων» αφού οι μικρότεροι ήταν μόλις 11 χρόνων! Ως τώρα, εξιχνιάστηκαν από τους αστυνομικούς της Ασφάλειας Κομοτηνής τρεις κλοπές από ένα περίπτερο, ένα κυλικείο γηπέδου και ένα ανασφάλιστο Ι.Χ. αυτοκίνητο από τα οποία είχαν κλέψει χρήματα, πακέτα τσιγάρων, τρόφιμα και τέσσερις ηλεκτρονικές συσκευές, ενώ διέρρηξαν και ένα σπίτι αλλά έγιναν αντιληπτοί και τράπηκαν σε φυγή.

 

Σε βάρος των έξι δραστών σχηματίστηκε δικογραφία για διακεκριμένες κλοπές που περιλαμβάνει και τους γονείς των πέντε ανήλικων για παραμέληση της εποπτείας τους και υποβλήθηκε στην εισαγγελέα Πρωτοδικών Ροδόπης, ενώ οι έρευνες συνεχίζονται για να εξακριβωθεί αν είχαν διαπράξει και άλλες διαρρήξεις.

 

Πηγή: Protothema.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα