Ρωτούσε "πού να χάθηκε ο Δημήτρης" - Τι έλεγε στον ανιψιό του Γραικού ο δολοφόνος

Τον δρόμο για τις φυλακές Κορυδαλλού θα πάρει σήμερα Σάββατο ο έμπορος κρεάτων που κατηγορείται ότι σκότωσε και έθαψε τον Δημήτρη Γραικό.

Ο ανιψιός του θύματος αποκαλύπτει στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star τι του έλεγε ο δράστης λίγες ώρες μετά τη δολοφονία.

Θεατρίνο, ψύχραιμο και σκληρό... Έτσι περιγράφουν τον καθ’ ομολογίαν δολοφόνο του 59χρονου επιχειρηματία οι συγγενείς του θύματος.

Σοκάρουν οι διάλογοι που είχε ο ανιψιός του Γραικού και στενός του συνεργάτης, με τον 46χρονο έμπορο κρεάτων λίγες μόνο ώρες μετά το έγκλημα.

«Με έπαιρνε, ναι και με ρωτούσε πώς πάνε οι έρευνες, ρωτούσε "πού να χάθηκε ο Δημήτρης”» αποκαλύπτει ο ανιψιός του θύματος, Γιώργος Γραικός.

- Τον άκουγες ταραγμένο;

- Όχι καθόλου. Πολύ ψύχραιμο. Ρωτούσε και ανησυχούσε κιόλας μπορώ να πω. «Τι να έγινε ο Δημητράκης».

Σύζυγος Γραικού: «Σύμφωνα με το βιβλίο του Δημήτρη, του χρωστούσε 40.000 ευρώ»

Ο Δημήτρης Γραικός κατά πάσα πιθανότητα τη μοιραία ημέρα, ένιωσε ριγμένος από την οικονομική συναλλαγή που είχε με τον έμπορο κρεάτων. Η μία κουβέντα έφερε την άλλη, πιάστηκαν στα χέρια και το κακό δεν άργησε να γίνει. Επάνω του πάντως ο 59χρονος, όταν βρέθηκε θαμμένος στην κτηνοτροφική μονάδα του κατηγορούμενου, είχε μόλις 110 ευρώ.

«Σύμφωνα με το βιβλίο που κρατούσε ο σύζυγος μου, ο κατηγορούμενος του χρωστούσε 40.000 ευρώ. Αποκλείω το γεγονός να του είχε δώσει 17.000 ευρώ. Δεν έδινε τόσο μεγάλα ποσά χωρίς να κοπεί τιμολόγιο. Έμαθα μετά ότι ο ίδιος είπε πως έδωσε στον σύζυγο μου 5.000 ευρώ» λέει η Δέσποινα Γραικού.

Ανιψιός Γραικού: «Ο θείος μου αγχωνόταν για το πώς θα πάρει τα λεφτά»

Με το θύμα δεν είχε καμία οικονομική διαφορά φέρεται να ισχυρίζεται ο έμπορος κρεάτων.

«- Σου είχε πει ποτέ ο θείος σου κάτι γ΄ αυτόν τον άνθρωπο;

-  Μου είχε πει ότι μας χρωστάει λεφτά, αγχωνόταν για το πώς θα τα πάρει. Και το ξέραμε στην πιάτσα ότι ήταν λίγο γάνγκστερ ρε παιδί μου, πώς να στο πω!»

Σήμερα στον Κορυδαλλό ο καθ’ ομολογίαν δολοφόνος του Γραικού

Ο κατηγορούμενος, πατέρας 3 παιδιών, σήμερα αναμένεται να περάσει τις φυλακές Κορυδαλλού. Είναι σε κακή ψυχολογική κατάσταση, ενώ στο πλευρό του βρίσκονται κυρίως η σύζυγος του και η μεγάλη του κόρη η οποία είναι αριστούχος της οδοντιατρικής. Ξέσπασε σε κλάματα ενώπιον την ανακρίτριας υποστηρίζοντας ότι δεν ήταν ανθρωποκτονία από πρόθεση. Για θανατηφόρα χτυπήματα κάνει λόγο ο ιατροδικαστής.

Αλέξης Κούγιας: «Εικάζω ότι σχεδίαζε το έγκλημα εδώ και καιρό»

«Υπάρχει μια διαδικασία, ένας μηχανισμός σε όλο αυτό το έγκλημα που απορρίπτω να μην είναι ένα έγκλημα που πολύ καιρό το σχεδίαζε ο δράστης» υποστήριξε ο Αλέξης Κούγιας. 

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα