Καταδρομική επίθεση και ζημιές στο κέντρο της Αθήνας για τον Κουφοντίνα - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Καταδρομική επίθεση και ζημιές στο κέντρο της Αθήνας για τον Κουφοντίνα - Ελεύθεροι οι προσαχθέντες

Γυαλιά καρφιά έκαναν καταστήματα στο κέντρο της Αθήνας κουκουλοφόροι που φώναζαν συνθήματα υπέρ του Δημήτρη Κουφοντίνα. Ελεύθεροι αφέθηκαν οι 12 από τους 15 προσαχθέντες, 

Οι κουκουλοφόροι ήταν περίπου 30 άτομα, τα οποία αργά το απόγευμα της Πέμπτης κι ενώ τα καταστήματα ήταν ακόμα ανοιχτά, έκαναν την καταδρομική επίθεση.

Με ρόπαλα, λοστούς και ό,τι άλλο κρατούσαν έσπασαν τις βιτρίνες καταστημάτων και τραπεζών στις οδούς Ακαδημίας, Ομήρου, Βαλαωρίτου και Βουκουρεστίου.

Σύμφωνα με αυτόπτες μάρτυρες κατά τη διάρκεια των επεισοδίων δεν υπήρχε Αστυνομία στο σημείο, ενώ μετά την ολοκλήρωσή τους έγιναν δέκα προσαγωγές, όμως σχεδόν στο σύνολό τους, οι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι.

Eιδικότερα από τους 15 προσαχθέντες οι 12 αφέθηκαν ελεύθεροι, αφού δεν προέκυψε κάτι σε βάρος τους. Τα τρία άτομα που κρατούνται είναι αλλοδαποί, οι οποίοι δεν κατηγορούνται, εξάλλου, για τη χθεσινή επίθεση, αλλά επειδή δεν είχαν τα απαραίτητα έγγραφα παραμονής τους στη χώρα.

Ο Δημήτρης Κουφοντίνας, κρατούμενος στις φυλακές Βόλου, κάνει απεργία πείνας ζητώντας να του χορηγηθεί άδεια, για την οποία συνεδριάζει το Δικαστικό Συμβούλιο, με την απόφαση να αναμένεται ίσως και σήμερα.

 

ant1news

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα