Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συναγερμός στο δικαστήριο με το στυλό του αρχηγού της "μαφίας"

Δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Συναγερμός στο δικαστήριο με το στυλό του αρχηγού της "μαφίας"

Τι έγινε στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου Η δίκη για την υπόθεση δολοφονίας του Μιχ. Ζαφειρόπουλου διεξάγεται και σήμερα υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας με τους τρεις Αλβανούς κατηγορούμενους να φρουρούνται από ισχυρή αστυνομική δύναμη.

Μάλιστα, κατά τη διάρκεια της διαδικασίας τα βλέμματα στράφηκαν στο φερόμενο ως αρχηγό της «μαφίας», ο οποίος έβγαλε από την τσέπη του ένα στυλό. Η κίνησή του αυτή παρέπεμψε στη συνομιλία που έχει δει το φως της δημοσιότητας για σχεδιαζόμενη επίθεση με στυλό μέσα στο οποίο θα έχει τοποθετήσει λάμα με στόχο το Μάκη Βορίδη, συνήγορο πολιτικής αγωγής στην υπόθεση.

Αμέσως ένας αστυνομικός πήρε από τα  χέρια του κατηγορούμενου το στυλό για να του το δώσει λίγο αργότερα προκειμένου να σημειώσει και στη συνέχεια να του το αφαιρέσει και πάλι. Λίγα λεπτά νωρίτερα είχε μπει στο δικαστήριο ο Μάκης Βορίδης συνοδευόμενος από αστυνομικούς.

Στο δικαστήριο κατέθεσε σήμερα ως μάρτυρας ο δικηγόρος Θ. Παναγόπουλος, ο οποίος αναφέρθηκε σε ραντεβού που είχαν λάβει χώρα πριν τη δολοφονία του ποινικολόγου, με τον Γ. Αντωνόπουλου (ο οποίος προφυλακίστηκε πρόσφατα για την υπόθεση της μαφίας των φυλακών)  και τους συνηγόρους του.

Ο κ. Παναγόπουλος, που μέχρι πρόσφατα εκπροσωπούσε ως συνήγορος τον κ. Αντωνόπουλο στην απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, κατέθεσε πως ο ίδιος είχε παραβρεθεί σε τρεις συναντήσεις που αφορούσαν την απόπειρα σε βάρος του. Αντικείμενο αυτών των συναντήσεων, όπως είπε, ήταν η δήλωση παράστασης πολιτικής αγωγής ή όχι στην υπόθεση.

 Όπως κατέθεσε ο κ. Παναγόπουλος ο ίδιος ασχολήθηκε με την υπόθεση τρία χρόνια μετά την απόπειρα δολοφονίας σε βάρος του Γ. Αντωνόπουλου και δήλωσε κατηγορηματικά πως δεν γνωρίζει τις συνεννοήσεις που είχαν γίνει.

Μάλιστα, όπως χαρακτηριστικά ανέφερε αν μπορούσε να γνωρίζει όσα αποκαλύφθηκαν για την «μαφία των φυλακών» δεν θα είχε αναλάβει ποτέ την υπόθεση. «Αν γνώριζα τις συνομιλίες του εντολέα μου (σ.σ. του Γ. Αντωνόπουλου) με τον κατηγορούμενο (σ.σ. τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών) δεν θα είχα αναλάβει την υπόθεση», είπε χαρακτηριστικά στην κατάθεσή του ο δικηγόρος και προσέθεσε: «Όταν πληροφορήθηκα το περιεχόμενο των διαλόγων έπεσα από τα σύννεφα...».

Συνεχίζοντας την κατάθεσή του ο μάρτυρας ανέφερε: «Είναι τραγικά αυτά που ζούμε. Είμαστε εν δυνάμει κατηγορούμενοι όλοι οι δικηγόροι που χειριστήκαμε την υπόθεση». Μάλιστα, διέψευσε κατηγορηματικά ότι ο ίδιος είχε ζητήσει χρήματα από τον Αριστείδη Φλώρο στο πλαίσιο ενός «παζαριού» για να κλείσει η υπόθεση.

Ακόμη, ο κ. Παναγόπουλος ανέφερε στην κατάθεσή του πως ο Γ. Αντωνόπουλος μετά την απόπειρα δολοφονίας του «φοβόταν και τη σκιά του», ενώ υποστήριξε πως κατά τη γνώμη του όλοι εκβιάστηκαν από τον φερόμενο ως αρχηγό της μαφίας των φυλακών...

 

newpost.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα