Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Στροφιλιά, Ηλείας. Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα

Ολονύχτια μάχη με τις φλόγες στη Στροφιλιά, Ηλείας. Στάχτη πάνω από 2.000 στρέμματα

«Βελτιωμένη είναι η εικόνα» της πυρκαγιάς που ξέσπασε χθες στο μοναδικό δάσος της Στροφιλιάς, στην Ηλεία, σύμφωνα με τις δηλώσεις του Αχιλλέα Τζουβάρα, Συντονιστή Επιχειρήσεων της Πυροσβεστικής στη δυτική Ελλάδα.

Μιλώντας στο Καλημέρα Ελλάδα ο Α.Τζουβάρας εκτίμησε πως μετά την ολονύχτια μάχη που έδωσαν οι ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής για την κατάσβεση, έχουν απομείνει «μικρά μέτωπα, τα οποία σε λίγο θα έχουν κατασβεστεί, κυρίως λόγω προσβασιμότητας».

Αναφορικά με τα αίτια της εκδήλωσης της φωτιάς, σημείωσε ότι είναι νωρίς για συμπεράσματα, ωστόσο βάσει της εικόνας που ο ίδιος πήρε από το σημείο, φαίνεται πως η εστία εκδηλώθηκε «μέσα από το δάσος και όχι από κάποιο παράπλευρο σημείο».

Όπως εξήγησε, η πυρκαγιά εκδηλώθηκε «στην καρδιά του πλούσιου δάσους και πήγε προς τη θάλασσα».

Κληθείς να κάνει έναν πρώτο απολογισμό ως προς το καταστροφικό έργο της, ο Α.Τζουβάρας, είπε πως «δεν είναι πολλά τα στρέμματα που κάηκαν».

Ολονύχτια άχη με τις φλόγες στο δάσος της Στροφυλιάς

Οι φλόγες έχουν μετατρέψει σε στάχτη το σπάνιο οικοσύστημα και δε απειλούν κατοικημένες περιοχές.

 Οι πυροσβεστικές δυνάμεις έδωσαν ολονύχτια μάχη με τις φλόγες και οι δυνατοί άνεμοι που πνέουν στην περιοχή δυσχεραίνουν το έργο τους. Στην περιοχή επιχειρούν 80 πυροσβέστες με 35 οχήματα και 21 άτομα πεζοπόρο τμήμα. Οπως αναφέρει η Πυροσβεστική, με το πρώτο φως της ημέρας στην περιοχή θα φτάσουν δύο καναντέρ προκειμένου να συμβάλλουν στην προσπάθεια κατάσβεσης της φωτιάς.

Οι πρώτες εκτιμήσεις αναφέρουν πως τουλάχιστον 2.000 στρέμματα παρθένο δάσος έχουν καταστραφεί από τη φωτιά στη Στροφυλιά.

«Eίναι μία από τις μεγαλύτερες φωτιές και το πύρινο μέτωπο καίει ένα σπάνιο οικοσύστημα, μέσα σε προστατευόμενη περιοχή. Ζήτησα να επιχειρήσουν εναέρια μέσα, διότι χωρίς την συνδρομή τους δεν μπορεί να αντιμετωπιστεί η φωτιά, με δεδομένο ότι είναι δύσκολες οι καιρικές συνθήκες», επισήμανε, την Τρίτη, στο ΑΠΕ ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας, Απόστολος Κατσιφάρας.

με πληροφορίες από αντ1patrisnews.grΗλειαLive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα