Δωρεάν οδοντίατρος για όλα τα παιδιά του Δημοτικού – Τι εργασίες αφορά

Δωρεάν οδοντίατρος για όλα τα παιδιά του Δημοτικού – Τι εργασίες αφορά

Δωρεάν οδοντιατρική περίθαλψη θα έχουν οι μαθητές των δημοτικών σχολείων από τον Απρίλιο. Οι οδοντιατρικές υπηρεσίες θα παρέχονται από ιδιώτες γιατρούς και θα είναι εντελώς δωρεάν για όλα τα παιδιά, ασφαλισμένων και ανασφάλιστων οικογενειών.

Όπως ανακοίνωσε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, Σταμάτης Βαρδαρός, μιλώντας στο Open, το νέο πρόγραμμα θα ενεργοποιηθεί μέσω του ΕΟΠΥΥ και θα αφορά όλα τα παιδιά, που φοιτούν σε δημοτικά της χώρας, δηλαδή ηλικίας από 6 έως 12 ετών.

Το Δημόσιο θα καλύπτει τη φθορίωση και τον καθαρισμό ενώ για όσα χρειάζονται σφραγίσματα, θα καλύπτει έως δύο.

Σύμφωνα με τον κ. Βαρδαρό, θα συμμετέχουν στο πρόγραμμα μόνο όσοι ιδιώτες οδοντίατροι επιθυμούν, ωστόσο υπάρχει μεγάλη εκδήλωση ενδιαφέροντος.

Σήμερα, για να επισκεφθεί κανείς δωρεάν οδοντίατρο, θα πρέπει να µεταβεί µόνο σε δηµόσιες µονάδες υγείας, πολυϊατρεία, κέντρα υγείας ή στις πρώην µονάδες του ΠΕΔΥ.

«Μεγάλη επιτυχία οι ΤΟΜΥ, θα φτιάξουμε κι άλλες»

Ο κ. Βαρδαρός αναφέρθηκε και στις Τοπικές Μονάδες Υγείας (ΤΟΜΥ).

Όπως είπε, «ανέρχονται πλέον στις 120 και έχουν δεχτεί πάνω από 1 εκατομμύριο επισκέψεις, ενώ οι εγγραφές έχουν ξεπεράσει τα 2 εκατ. πολίτες». Παράλληλα, είπε πως τα νοικοκυριά έχουν εξοικονομήσει πάνω 10 εκατομμύρια ευρώ από τη λειτουργία των δημόσιων, δωρεών δομών.

 

«Ο κ. Μοσκοβισί στην τελευταία του επίσκεψη ανέφερε την πρωτοβάθμια ως παράδειγμα μεταρρύθμισης που προχωράει και είναι μία καλή πρακτική», είπε ο αναπληρωτής γενικός γραμματέας του υπουργείου Υγείας, σημειώνοντας πως τον επόμενο μήνα θα βγει νέα προκήρυξη, ώστε να δημιουργηθούν περισσότερες μονάδες.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα