Μια ανακοίνωση ήταν αρκετή για να για να πάρει μια οικογένεια την τραγική απάντηση

Μια ανακοίνωση ήταν αρκετή για να για να πάρει μια οικογένεια την τραγική απάντηση

Μια ανακοίνωση στο «Τούνελ» ήταν αρκετή για να για να πάρει μια οικογένεια την τραγική απάντηση για την τύχη μιας γυναίκας από την Πολωνία.

Παράλληλα βγήκε ξανά στην επιφάνεια η απάνθρωπη αντιμετώπιση της κρατικής μηχανής στο τεράστιο θέμα αγνοούμενων συνανθρώπων μας που θάβονται στα αζήτητα.

Η Αλίσια Κλίμεκ 60 χρόνων που ζούσε στην Αθήνα, βρέθηκε από την εκπομπή θαμμένη για πάνω από δεκαπέντε μήνες στα αζήτητα.

Το ανατριχιαστικό στην όλη υπόθεση είναι σύμφωνα με τις καταγγελίες των συγγενών της, ότι την είχαν θάψει όρθια με ένα πλαστικό φέρετρο, η άκρη του οποίου εξείχε από το έδαφος! Κι αυτό στο Γ’ Νεκροταφείο της Νίκαιας!

Η Κλίμεκ  είχε να επικοινωνήσει με τους συγγενείς της από τις 4 Δεκεμβρίου 2017. Η οικογένεια της ανάρτησε μια ανακοίνωση σε πολωνικό σάιτ με αγνοούμενους, την οποία είδε μια Πολωνή φίλη τηλεθεάτρια που ζει στη χώρα μας. Η ίδια μέσω Facebook ζήτησε την βοήθεια του «Τούνελ».

Από την έρευνα που ακολούθησε, προέκυψε ότι στις 10 Δεκεμβρίου του 2017, ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ κλήθηκε και παρέλαβε από τη συμβολή των οδών Σωνιέρου και Παλαιολόγου στην Πλατεία Βάθη, μια γυναίκα χωρίς στοιχεία με καρδιακό επεισόδιο περίπου 60 χρόνων.

Τραγική ειρωνεία: Την ίδια μέρα είχε γίνει η δήλωση εξαφάνισης της στην πατρίδα της, ενώ ενημερώθηκε και η  Interpol.

Η γυναίκα διακομίσθηκε στο Νοσοκομείο «Παμμακάριστος» στα Πατήσια όπου και απεβίωσε. Η σορός της μεταφέρθηκε στο νεκροτομείο της Ιατροδικαστικής Υπηρεσίας Αθηνών, αλλά  καταχωρήθηκε ως αγνώστων στοιχείων.  Λίγες μέρες πριν, της είχαν κλέψει τη τσάντα με τα προσωπικά της έγγραφα.

Όλο αυτό το διάστημα οι προσπάθειες της κόρης της που ζει στη Γερμανία έπεφταν στο κενό, καθώς δεν μπορούσε να μάθει το παραμικρό από τις Ελληνικές αρχές για την τύχη της.

Το «Τούνελ» αξιοποιώντας  στοιχεία που είχε συγκεντρώσει από την έρευνα, έφερε σε επαφή την οικογένεια της άτυχης γυναίκας με την Ιατροδικαστική Υπηρεσία Αθηνών, προκειμένου οι συγγενείς να δώσουν γενετικό υλικό και να γίνει ταυτοποίηση DNA.

Τελικά σχεδόν ενάμιση χρόνο μετά, η οικογένεια ενημερώθηκε από το Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας πως το δείγμα που έδωσαν οι συγγενείς  ταυτοποιήθηκε.

Τότε ξεκίνησε ο νέος Γολγοθάς τους. Πήγαν στο νεκροταφείο της Νίκαιας και αντί για τάφο αντίκρισαν μια χωματερή…  Σε μια γωνιά της είχε τοποθετηθεί σε ένα λάκκο όρθιο και θαμμένο μέχρι τη μέση, το πλαστικό φέρετρο με τη σορό της!

Η οικογένεια καταγγέλλει την αδιαφορία και απανθρωπιά που βίωσε σε όλο της το μεγαλείο για έναν συνάνθρωπό μας που απλά έτυχε να του κλέψουν την ταυτότητα  και να πάθει έμφραγμα στη μέση του δρόμου…

Η φίλη τηλεθεάτρια Εντίτα Κόζακ, διερμηνέας της οικογένειας, σε τηλεφωνική της επικοινωνία με το «Τούνελ», ανέφερε:

«Ήταν σαν κάποιος κυριολεκτικά να πέταξε το φέρετρο. Εγώ που συνόδεψα τους συγγενείς στο νεκροταφείο και είμαι ξένη, έκλαψα, ντράπηκα… Φανταστείτε τι σοκ υπέστη η κόρη της…

Σας ευχαριστούμε πάρα πολύ που ήσασταν δίπλα μας σε όλη αυτή τη διαδικασία. Μια οικογένεια πήρε την απάντηση για τον άνθρωπο της. Δυστυχώς με έναν απίστευτα σκληρό τρόπο…».

 

anikolouli

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα