Γλυφάδα: Η σπείρα της κοκαΐνης από το Εκουαδόρ και ο πρώην αρχηγός των Comanchero

Τα αιματηρά μυστήρια του Αυστραλιανού υποκόσμου στην… Γλυφάδα προσπαθεί να λύσει η Ασφάλεια Αττικής, έπειτα από την απόπειρα ανατίναξης γνωστού Αυστραλού μαφιόζου μέσα στο αυτοκίνητο του στην Λεωφόρο Βουλιαγμένης την περασμένη Παρασκευή.

Ο 56χρονος πρώην αρχηγός τις εγκληματικής συμμορίας μοτοσικλετιστών “Comanchero” στην κυριολεξία γλίτωσε από θαύμα, όταν το πολυτελές “Mercedes” του τινάχτηκε στον αέρα, την στιγμή που ο ίδιος έβαλε μπροστά την μηχανή.

Πλέον αστυνομικοί του Τμήματος Ανθρωποκτονιών τις Ασφάλειας Αττικής που έχουν αναλάβει τις έρευνες, εξετάζουν όλα τα ενδεχόμενα για την απόπειρα ανθρωποκτονίας, σύμφωνα με το newsit.gr στο τραπέζι των ερευνών έχουν ρίξει τους φακέλους δυο περιπτώσεων που έχουν άμεση σχέση με την Αυστραλία και τις εκεί παράνομες δραστηριότητες.

Η μια περίπτωση βέβαια δεν είναι άλλη από την εκτέλεση, έξω από το σπίτι του στο Πανόραμα τις Βούλας, του επιχειρηματία Γιάννη Μακρή του επονομαζόμενου και Αυστραλού.

Η δεύτερη περίπτωση και ίσως η πιο σημαντική, δεν είναι άλλη από την μεγάλη σπείρα που είχε εξαρθρώσει το Νοέμβριο του 2018 η Δίωξη Ναρκωτικών. Η συγκεκριμένη σπείρα αγόραζε κοκαΐνη στο Εκουαδόρ και την μετέφερε με ιστιοφόρο, απευθείας στην Αυστραλία.

Την σπείρα φέρεται να είχαν διαρθρώσει δυο Έλληνες κι ένας Αλβανός, οι οποίοι ουδεμία σχέση είχαν με την Αυστραλία. Κοινό σημείο των τριών συλληφθέντων, ανάμεσα τους ο γιος γνωστής αστρολόγου, αλλά κι ένας επίσης γνωστός έμπορος αυτοκινήτων στα Νότια προάστια, η Γλυφάδα που ήταν η περιοχή τους και τα στέκια τους.

Την Γλυφάδα είχε επιλέξει και ο Αυστραλο-λιβανέζος προκειμένου να μείνει με την οικογένεια του, ίσως για να ξεφύγει από το αιματηρό του πρόσφατο παρελθόν στην Αυστραλία.

Όσον αφορά στην σπείρα του Εκουαδόρ, είναι η πρώτη φορά που οι Ελληνικές Αρχές ασχολήθηκαν με εγχώρια συμμορία, η οποία όμως θα έστελνε τουλάχιστον μισό τόνο κοκαΐνης στην Αυστραλία.

Τα ερωτήματα στα οποία ακόμα οι αστυνομικοί δεν έχουν δώσει απάντηση είναι σημαντικά και κυρίως με ποιους είχαν έλθει σε συνεννόηση οι συλληφθέντες για την παραλαβή των ναρκωτικών στην Αυστραλία; Που είχαν βρει την “άκρη” για να στείλουν “εμπόρευμα” στην συγκεκριμένη Ήπειρο; Και κυρίως ποιος ήταν ο άνθρωπος που κανόνιζε για λογαριασμό τους και βέβαια με το αζημίωτο, να φέρει τους δράστες σε επαφή με τους ανθρώπους που θα αγόραζαν και θα διακινούσαν την κόκα στην Αυστραλία.

Για τους λόγους αυτούς δεν είναι δυνατόν οι Αστυνομικοί να μην εξετάσουν το ενδεχόμενο των διασυνδέσεων των δυο υποθέσεων. Δηλαδή της σπείρας τις Γλυφάδας, που έκανε δουλειές στην Αυστραλία και του 56χρονου αρχηγού των “Comanchero” που του έστησαν δολοφονική ενέδρα στην Λ. Βουλιαγμένης και διέμενε τα τελευταία 2,5 χρόνια στην Γλυφάδα. 

Να σημειωθεί ότι στην κατάθεσή του στους αστυνομικούς ο Αυστραλός επιχειρηματίας είπε ότι δεν εργαζόταν τον τελευταίο χρόνο και ότι ήρθε στην Ελλάδα για να απολαύσει την ειρήνη και την λιακάδα που έχουμε. Μια επίσης από τις «συμπτώσεις» είναι ότι στο ίδιο γυμναστήριο πήγαινε και ο Γιάννης Μακρής…

topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα