Πάτρα: Δάκρυσαν και οι Εύζωνες στην κηδεία του Σπύρου Θωμά

Πάτρα: Δάκρυσαν και οι Εύζωνες στην κηδεία του Σπύρου Θωμά

Δάκρυα για τον 24χρονο Εύζωνα που έφυγε τόσο πρόωρα και αναπάντεχα από τη ζωή. Εύζωνες που υπηρετούσαν μαζί του, δεν μπορούσαν να κρύψουν τον πόνο και τη συγκίνησή τους...

Τιμές, δάκρυα και χειροκροτήματα στην κηδεία του 24χρονου Εύζωνα Σπύρου Θωμά, στην Πάτρα. Του Εύζωνα που άφησε αναπάντεχα την τελευταία του πνοή, στα 24 χρόνια της ζωής του. Η κηδεια του έγινε με όλες τις τιμές ενός στρατιώτη των Ενόπλων Δυνάμεων που υπηρετούσε στην Προεδρική Φρουρά και εκεί ήταν μεταξύ άλλων και οι συνάδελφοί του.

Κατά την έξοδο της σορού, τα παλικάρια της προεδρικής φρουράς δεν κατάφεραν να συγκρατήσουν τα δάκρυά τους.

Την εξόδιο ακολουθία τέλεσε ο Μητροπολίτης Πατρών Χρυσόστομος, στην εκκλησία του Αγίου Ελευθερίου. Ο ναός ήταν ασφυκτικά γεμάτος, ενώ κόσμος βρισκόταν και έξω από την εκκλησία. Φίλοι, συμπαίκτες από το μπάσκετ, γνωστοί και συγγενείς, μη μπορώντας να πιστέψουν τι έχει συμβεί, πήγαν να αποχαιρετήσουν τον Σπύρο Θωμά και να συμπαρασταθούν στην οικογένεια που η μοίρα στάθηκε τόσο σκληρή.

Κατά την έξοδο της σορού από τον ναό οι παριστάμενοι χειροκρότησαν και το άγημα που είχε στηθεί απέδωσε τιμές.

Λίγο αργότερα η συγκίνηση κορυφώθηκε. Η ταφή του Εύζωνα έγινε στο πρώτο νεκροταφείο Πατρών, όπου ακούστηκε ο εθνικός μας ύμνος…

Ο Σπύρος Θωμάς, ο 24χρονος μπασκετμπολίστας από την Πάτρα, έφυγε ξαφνικά από τη ζωή λίγο αφού είχε τελειώσει τη δεύτερη σκοπιά του στον Άγνωστο Στρατιώτη.

Η σκοπιά τελείωσε και ο Σπύρος Θωμάς επέστρεψε στο θάλαμό του. Δεν ανέφερε ενοχλήσεις. Ήταν η δεύτερη σκοπιά που έκανε την περασμένη Πέμπτη (21-02-2019).

Σύμφωνα με πληροφορίες του onalert.gr, έκανε την πρώτη από τη 13:00 έως τις 14:00 και τη δεύτερη από τις 19:00 έως τις 20:00. Όταν τελείωσε η δεύτερη σκοπιά και γύρισε στο θάλαμό του, έπεσε να κοιμηθεί.

Οι συνάδελφοί του προσπάθησαν να τον ξυπνήσουν λίγες ώρες μετά για να παρουσιαστεί στο βραδινό προσκλητήριο. Ο 24χρονος Σπύρος Θωμάς σηκώθηκε, στάθηκε στα πόδια του αλλά λίγο μετά κατέρρευσε. Μεταφέρθηκε εσπευσμένα στο 401 Στρατιωτικό Νοσοκομείο, όπου δυστυχώς διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

 

 

 

Πηγή: thebest.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα