Καλαμάτα: Ο διαρρήκτης έβαλε τα κλάματα

Καλαμάτα: Ο διαρρήκτης έβαλε τα κλάματα

Δεν εμφανίσθηκε στο δικαστήριο, αλλά η καμπάνα έπεσε και πλέον ένας 22χρονος είναι φυγόποινος, καθώς καταδικάσθηκε σε κάθειρξη 8 ετών για διακεκριμένες κλοπές. Συνελήφθη, όταν τον Ιούνιο του 2017 έγινε αντιληπτός και τραυματίσθηκε πηδώντας από το μπαλκόνι του σπιτιού που είχε διαρρήξει...

Εκείνη την ημέρα είχαν γίνει κι άλλες κλοπές στην Καλαμάτα με τον ίδιο τρόπο, ενώ σε μία από αυτές ο ιδιοκτήτης περιέγραψε ότι οι δράστες δεν έκλεψαν απλώς, αλλά προκάλεσαν και πολλές φθορές στο σπίτι του.

Όπως περιέγραψε ο πρώτος μάρτυρας, ο κατηγορούμενος μαζί με άλλα δύο άτομα που ξέφυγαν διέρρηξαν μπαλκονόπορτα του σπιτιού του, μπήκαν, αλλά δεν πήραν κάτι. Την ώρα, όμως, που προσπαθούσαν να φύγουν ο ιδιοκτήτης του σπιτιού επέστρεφε.

Τότε ο κατηγορούμενος πήδηξε από το μπαλκόνι για να φύγει και τραυματίστηκε. Τον ακινητοποίησε και είδε ότι στα χέρια του φορούσε κάλτσες. Ειδοποίησε την Αστυνομία και τον συνέλαβαν.

Αυτός έκλαιγε, όπως περιέγραψε αργότερα μάρτυρας αστυνομικός, έλεγε ότι δεν το έχει ξανακάνει και πως δεν ξέρει ποιοι είναι οι άλλοι δύο.

Σε άλλο σπίτι η διάρρηξη είχε γίνει νωρίτερα την ίδια ημέρα, μεσημεριανές ώρες. Όπως είπε ο μάρτυρας, μέσα σε μια ώρα έσπασαν την μπαλκονόπορτα, μπήκαν και του πήραν 700 ευρώ.

Ακολούθως διέρρηξαν σπίτι λίγα μέτρα πιο μακριά. Όπως είπε ο ιδιοκτήτης, έλειψε περίπου 4 ώρες και όταν γύρισε, το βρήκε κατεστραμμένο. Είχαν κλέψει πολλά πράγματα, ακόμα και ρούχα, ενώ το χειρότερο ήταν πως είχαν προκαλέσει πολλές ζημιές. Μάλιστα, μπήκαν από το παράθυρο της κουζίνας και αφού ξήλωσαν το προστατευτικό κάγκελο.

Πηγή: tharrosnews.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα