Άδειες παραμονής για αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

Άδειες παραμονής για αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας

 Ανοικτό είναι το ενδεχόμενο να χορηγηθεί άδεια παραμονής σε αλλοδαπούς εργάτες στα φραουλοχώραφα της Μανωλάδας καθώς η εισαγγελέας του Αρείου Πάγου, Ξένη Δημητρίου ζητεί να εξεταστούν οι περιπτώσεις που απώλεσαν τα έγγραφα τους σε πυρκαγιά στον καταυλισμό όπου διέμεναν, τον περασμένο Ιούνιο.

Η ανώτατη εισαγγελική λειτουργός έχει τη δυνατότητα, σύμφωνα με τα άρθρα 88-89 του Νόμου 4052/2012, να χορηγήσει ανάλογες άδειες και αυτά επικαλείται με την παραγγελία της προς την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αμαλιάδας.

Αφορμή για την κίνηση της κ. Δημητρίου στάθηκε μηνυτήρια αναφορά του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας, η οποία επίσης διαβιβάστηκε στην αρμόδια Εισαγγελία, σύμφωνα με την οποία 355 αλλοδαποί, κυρίως από Μπαγκλαντές και Πακιστάν,  που δούλευαν στα φραουλοχώραφα  και ο καταυλισμός  όπου διέμεναν καταστράφηκε ολοσχερώς από πυρκαγιά  δεν είχαν δηλωθεί στην Επιθεώρηση Εργασίας. Η φωτιά είχε εξαπλωθεί πολύ γρήγορα, καταστρέφοντας τα πρόχειρα καταλύματα  ενώ εξαιτίας των φιαλών υγραερίου, που χρησιμοποιούσαν οι αλλοδαποί για να μαγειρεύουν, σημειώθηκαν και  εκρήξεις. Από την πυρκαγιά καταστράφηκαν τα έγγραφα των περισσοτέρων εργατών.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα