Δεν προκύπτει αστυνομική βία λέει η ΓΑΔΑ για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Ομόνοιας

Δεν προκύπτει αστυνομική βία λέει η ΓΑΔΑ για τον θάνατο μετανάστη στο ΑΤ Ομόνοιας

Από τα μέχρι τώρα δεδομένα της έρευνας, που διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Αθηνών, για τον θάνατο 34χρονου Νιγηριανού στο Αστυνομικό Τμήμα Ομόνοιας δεν προκύπτει αστυνομική βία», τονίζει σε ανακοίνωσή της η Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής, σχετικά με την καταγγελία της Αφρικανικής Κοινότητας Ελλάδας που έκανε λόγο για δολοφονία του μετανάστη από την ΕΛΑΣ.

Η ΓΑΔΑ σημειώνει ακόμη γι' αυτό το θέμα:

«Ο αλλοδαπός, υπήκοος Νιγηρίας, προσήχθη στο αστυνομικό τμήμα για εξακρίβωση της δικαστικής του ταυτότητας, στις 11:30 της 8ης Φεβρουαρίου 2019. Κατά τον χρόνο παραμονής του στον χώρο αναμονής του αστυνομικού τμήματος έχασε τις αισθήσεις του, χωρίς προηγουμένως να έχει εκφράσει κάποια αδιαθεσία στους αστυνομικούς. Άμεσα κλήθηκε και προσήλθε, περίπου στις 12:20, προσωπικό του Ε.Κ.Α.Β, οπότε διαπιστώθηκε ο θάνατος του.

Αναμένονται από την ιατροδικαστική υπηρεσία τα αποτελέσματα των τοξικολογικών και ιστολογικών εξετάσεων, προκειμένου να προσδιοριστούν τα ακριβή αίτια του θανάτου».

«Ήξεραν αλλά δεν μου είπαν για τον θάνατό του», λέει η σύζυγός του

Στο μεταξύ η σύζυγος του 34χρονου Νιγηριανού, στο πλαίσιο συνέντευξης Τύπου της ΚΕΕΡΦΑ το μεσημέρι της Δευτέρας, ανέφερε ότι η ίδια απευθύνθηκε στα ΑΤ Ομόνοιας και Κυψέλης, ωστόσο δεν της δόθηκε καμία πληροφορία για την τύχη του συζύγου της.

Ο Εκούμπα την Παρασκευή 8 Φεβρουαρίου έφυγε το πρωί για τη δουλειά του, αλλά όταν δεν επέστρεψε στο σπίτι του το μεσημέρι, η σύζυγός του άρχισε να τον αναζητά. Από τη δουλειά του την ενημέρωσαν, πως τον είχε προσάγει η αστυνομία. Η ίδια έτρεξε στα αστυνομικά τμήματα Ομονοίας και Κυψέλης, κανείς δεν έχει ακούσει κάτι. Την επόμενη ημέρα, όταν ο δικηγόρος της οικογένειας επισκέφτηκε το ΑΤ Ομονοίας, τον πληροφόρησαν, ότι, ναι, εκεί ήταν ο κ. Εκούμπα, αλλά πέθανε από πνευμονικό οίδημα το μεσημέρι της Παρασκευής. «Γιατί μου είπαν ψέματα την Παρασκευή, που πήγα; Αφού εκεί τον είχαν», αναρωτιέται η, ακόμα σε κατάσταση σοκ, γυναίκα του, Τζίτζι, η οποία έμεινε μόνη με δυο παιδιά, το ένα έξι μηνών. Αναμένονται οι τοξικολογικές και ιστολογικές εξετάσεις.

Πηγή: topontiki

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα