Κρήτη: Τρέξτε, πνιγόμαστε η σπαρακτική έκκληση - Αγωνία για τους 4 επιβαίνοντες στο όχημα

Κρήτη: Τρέξτε, πνιγόμαστε η σπαρακτική έκκληση -  Αγωνία για τους 4 επιβαίνοντες στο όχημα

Οι τελευταίες πληροφορίες ανεβάζουν τον αριθμό των αγνοουμένων - Στις προσπάθειες για τον εντοπισμό τους βάρκα και drone της Πυροσβεστικής.

Μεγαλώνει, όσο περνούν οι ώρες,η αγωνία για την τύχη των επιβαινόντων στο αυτοκίνητο που παρασύρθηκε τη νύχτα από τα ορμητικά νερά, στην περιοχή του Γεροπόταμου, στη Μεσαρά.

Όπως είπε στο cretalive o Διοικητής των Πυροσβεστικών Υπηρεσιών Κρήτης, Νίκος Λαγουδάκης, οι πληροφορίες αναφέρουν ότι στο όχημα επέβαιναν 4 άτομα, η 29χρονη οδηγός, ο σύζυγος και δύο ακόμα μέλη της οικογένειάς της. 

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι επιβαίνοντες ενημέρωσαν οι ίδιοι ότι έχουν παρασυρθεί και κινδυνεύουν να πνιγούν ενώ έδωσαν το στίγμα της περιοχής στην οποία βρίσκονταν.

 Η 30χρονη κάλεσε από το κινητό της την Άμεση Δράση και με τρεμάμενη φωνή τους είπε «τρέξτε γιατί πνιγόμαστε».

Τα σωστικά συνεργεία έχουν το στίγμα του κινητού τηλεφώνου ωστόσο η πυκνή βλάστηση, καλαμνιώνες, που υπάρχουν κατά μήκος του ποταμού δυσχεραινόσουν τις έρευνες.

Στην περιοχή έχει στηθεί μια τεράστια επιχείρηση εντοπισμού και διάσωσης, από την 3η ΕΜΑΚ, την αστυνομία και το λιμενικό.

Στις έρευνες συμμετέχει και το drone της ΕΜΑΚ, καθώς και απλοί πολίτες και εθελοντές Σαμαρείτες. Η επιχείρηση στήθηκε στη 1 τα ξημερώματα όταν και ειδοποιήθηκε η Άμεση Δράση.

«Από τη 1:00 τα ξημερώματα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατό για τον εντοπισμό των τεσσάρων ατόμων που αγνοούνται. Στην επιχείρηση συμμετέχουν όλες οι αρμόδιες Αρχές, ενώ οι προσπάθειές μας γίνονται, κάτω από αντίξοες συνθήκες, σε μια ακτίνα 16 χιλιομέτρων», τόνισε στο ΑΠΕ ΜΠΕ ο περιφερειακός διοικητής της Πυροσβεστικής στην Κρήτη, Νίκος Λαγουδάκης, ενώ επισημαίνει: «Η περιοχή είναι δύσβατη, ενώ τα νερά είναι ορμητικά και υπάρχει πολλή λάσπη. Επίσης, στην ευρύτερη περιοχή υπάρχουν πολλές καλαμιές. Οπως προανέφερα οι έρευνές μας γίνονται αυτή την ώρα σε μια μεγάλη ακτίνα 16 χιλιομέτρων. Στην τεράστια επιχείρηση που πραγματοποιείται συμμετέχουν 30 πυροσβέστες με 7 οχήματα, δυνάμεις του Λιμενικού και της Αστυνομίας, ένα ελικόπτερο της Αεροπορίας, ένα σκάφος της ΕΜΑΚ, καθώς και drone».

 

 

 

Δείτε το βίντεο που δημοσιοποίησε η Ομάδα "Δια-SOS-τε τη Μεσαρά" από την επιχείρηση για τον εντοπισμό των αγνοουμένων:

 

   

cretalive

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα