Η φονική ληστεία στην Κηφισιά και η επιχείρηση "αγριογούρουνο"

Η φονική ληστεία στην Κηφισιά και η επιχείρηση "αγριογούρουνο"

Εξιχνιάστηκε η ανθρωποκτονία του επιχειρηματία Αλέξανδρου Σταματιάδη που διαπράχθηκε τον Απρίλιο του 2018, στο σπίτι του στην Κηφισιά, μετά από πολύμηνες έρευνες, η αστυνομία.

Ο ένας από τους τέσσερις δράστες που εισέβαλαν στην οικία του 52χρονου επιχειρηματία ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας είναι Αλβανός και συνελήφθη, έπειτα από συνεργασία της ΕΛΑΣ με ευρωπαϊκές Αρχές, στις Βρυξέλλες, με πλαστή ελληνική ταυτότητα. Οι άλλοι δύο δράστες που έχουν ταυτοποιηθεί, επίσης Αλβανοί, διέφυγαν αμέσως μετά την ανθρωποκτονία στο εξωτερικό και αναζητούνται, όπως και ένα ακόμη άγνωστο άτομο.

Σημειώνεται ότι οι τέσσερις κακοποιοί ήταν μέλη δωδεκαμελούς συμμορίας που διέπραττε ληστείες και η οποία εξαρθρώθηκε την περασμένη Πέμπτη. Αποτελείτο από δέκα Αλβανούς, μια γυναίκα από την Ρουμανία, ενώ το άλλο μέλος δεν έχει ταυτοποιηθεί έως αυτή την ώρα. Για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης πραγματοποιήθηκε οργανωμένη αστυνομική επιχείρηση σε περιοχές της Αττικής και Κορινθίας, κατά τη διάρκεια της οποίας συνελήφθησαν οκτώ από τα μέλη της οργάνωσης.

Η συμμορία διέπραττε ληστείες στην Αττική, την Πελοπόννησο, την Ήπειρο και την Στερεά Ελλάδα.

Πώς ένα αγριογούρουνο οδήγησε στους δολοφόνους του επιχειρηματία στην Κηφισιά

Οι τέσσερις δράστες εισέβαλαν ξημερώματα στην οικία του Αλέξανδρου Σταματιάδη, ο οποίος όταν τους αντιλήφθηκε, πάλεψε σκληρά μαζί τους και τότε εκείνοι τον πυροβόλησαν. Ύστερα από λίγες ημέρες ο 52χρονος επιχειρηματίας, που ήταν πατέρας τριών παιδιών, άφησε την τελευταία του πνοή στο νοσοκομείο όπου νοσηλευόταν.

Ένα από τα στοιχεία που οδήγησε το Τμήμα Δίωξης Εγκλημάτων Κατά Ζωής της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής στα ίχνη των δολοφόνων ήταν ο εντοπισμός καλύκων από πιστόλι, με το οποίο οι δράστες είχαν σκοτώσει ένα αγριογούρουνο σε κυνήγι στην Πελοπόννησο. Η αστυνομία βρήκε τους κάλυκες σε κλεμμένο όχημα που είχαν εγκαταλείψει οι δράστες και στη συνέχεια διαπίστωσε ότι ήταν από τον ίδιο όπλο που είχε δολοφονηθεί ο επιχειρηματίας. Έτσι, η επιχείρηση της Αστυνομίας ονομάστηκε με την κωδική λέξη του «κυνηγιού αγριογούρουνου».

Τα υπόλοιπα μέλη της συμμορίας, έπειτα από την ανθρωποκτονία του επιχειρηματία, άλλαξαν μεθοδολογία και επέλεγαν περιοχές όπου πραγματοποιούνταν κοινωνικές εκδηλώσεις και ιδιαίτερα τοπικά πανηγύρια, κατά τη διάρκεια των οποίων απουσίαζαν οι ιδιοκτήτες των οικιών ή καταστημάτων. Στη συνέχεια «χτυπούσαν» τους στόχους τους, ενώ η 34χρονη Ρουμάνα αναλάμβανε τη διοχέτευση των κλοπιμαίων σε ενεχυροδανειστήρια.

Στις έρευνες που πραγματοποιήθηκαν, στην κατοχή και τις οικίες των δραστών, βρέθηκαν και κατασχέθηκαν, μεταξύ άλλων, μεγάλος αριθμός κοσμημάτων, ηλεκτρονικές συσκευές, συσκευή taser, δύο πτυσσόμενα μαχαίρια, φορητός ασύρματος, ενώ στο εσωτερικό Ι.Χ. αυτοκινήτου εντοπίστηκε σακίδιο με διαρρηκτικά εργαλεία.

Οι συλληφθέντες οδηγήθηκαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών.

 

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα