Εξελίξεις στην υπόθεση του Μάριου Παπαγεωργίου. Απειλές καταγγέλλει η Νικολούλη

Στις απειλές που δέχτηκε κατά την έρευνα της υπόθεσης δολοφονίας του 26χρονου Μάριου Παπαγεωργίου αναφέρθηκε ενώπιον του Μικτού Ορκωτού Εφετείου της Αθήνας, η δημοσιογράφος Αγγελική Νικολούλη.

Σύμφωνα με τη δημοσιογράφο, οι απειλές ξεκίνησαν μόλις αποκάλυψε το αίμα του 26χρονου στο αυτοκίνητο, με τη συνδρομή του γενετιστή Γιώργου Φιτσιάλου.

«Μετά την προβολή της εκπομπής, άρχισαν οι απειλές. Μετά το πρώτο δικαστήριο και την έκδοση της καταδικαστικής απόφασης έγιναν πιο έντονες. Υποβάλαμε μήνυση σε βάρος αγνώστων. Τελικά ασκήθηκε ποινική δίωξη κατά του βασικού κατηγορουμένου για απειλές σε βάρος μου. Η υπόθεση ωστόσο μπήκε στο αρχείο λόγω παραγραφής» τόνισε η δημοσιογράφος.

Η δημοσιογράφος περιέγραψε στους δικαστές πως άρχισε να ερευνά την υπόθεση όταν η οικογένεια του 26χρόνου απευθύνθηκε στην εκπομπή της, καθώς «επειδή γνώριζαν το παιδί τους, ήξεραν ότι δεν θα έστηνε ο Μάριος την απαγωγή του για να πάρει χρήματα», προσθέτοντας πως αυτό το έλεγε στην οικογένεια ο βασικός κατηγορούμενος.

Κατά τη διάρκεια της έρευνάς της, η κ. Νικολούλη, όπως κατέθεσε, ζήτησε να επικοινωνήσει και με το βασικό κατηγορούμενο, ο οποίος είχε συλληφθεί και βρισκόταν ήδη στις φυλακές Ιωαννίνων.

«Εσύ φταις για όλα μου είπε με δυνατή φωνή. Μετά σκέφτηκα να μιλήσω με τον δικηγόρο του. Εγώ σαν δημοσιογράφος έθεσα συγκεκριμένα ερωτήματα. Να πω ότι πήρα άμεση απάντηση, δεν πήρα. Ήθελε να με απομακρύνει από αυτά που ρωτούσα», τόνισε.

Στη συνέχεια και μετά από καιρό, η κ. Νικολούλη, όπως ανέφερε, ήρθε σε επαφή με τον γενετιστή κ. Φιτσιάλο και ερεύνησαν το αυτοκίνητο του Μάριου.

«Η εικόνα που αντίκρυσα στο γκαράζ ήταν φοβερή. Έβαλε το σπρέι στο πορτ μπαγκάζ και έλεγε έχει αίμα. Ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος είπε στην οικογένεια ότι το επόμενο βήμα ήταν να διαπιστωθεί εάν το αίμα ανήκει στον Μάριο. Μετά από μία εβδομάδα πιστοποιήθηκε ότι ήταν δικό του» κατέθεσε η κ. Νικολούλη, ενώ λίγο νωρίτερα ο γενετιστής, Γιώργος Φιτσιάλος περιέγραψε πως με τη μέθοδο της φωταύγειας και του εγκληματολογικού φακού εντόπισαν ίχνη αίματος αν και το αυτοκίνητο είχε πλυθεί.

«Η μοκέτα του αυτοκινήτου είχε πλυμένο αίμα. Σηκώσαμε τη μοκέτα, βάλαμε ειδικό σπρέι στη ρεζέρβα, άρχισε να φωσφορίζει. Αυτό ήταν ένδειξη ύπαρξης αίματος. Το dna ήταν του Μάριου. Η μοκέτα είχε πλυθεί, όπως και το πορτ μπαγκάζ, γιατί ανιχνεύσαμε αίμα το οποίο δεν ήταν ορατό με γυμνό μάτι. Πέρα από το αίμα που ανιχνεύτηκε στα σημεία, δεν υπήρχε dna αφής, γενετικό αποτύπωμα, που θα έπρεπε να υπάρχει γιατί το αυτοκίνητο ήταν του Μάριου» είπε ο μάρτυρας ο οποίος δεν απέκλεισε το ενδεχόμενο ο 26χρονος να «είχε καταχωνιαστεί  μέσα στο κοίλωμα της ρεζέρβας επειδή εκεί έχουμε πιο πολύ αίμα».  Παράλληλα, επεσήμανε πως  βρέθηκε dna αφής δύο ατόμων το οποίο, ωστόσο, δεν ταυτοποιήθηκε  γιατί το δείγμα ήταν πολύ μικρό.

Η μητέρα του 26χρονου ήταν παρούσα στο δικαστήριο δηλώντας, για ακόμη φορά, την επιθυμία της η δικαιοσύνη να καταφέρει να βρει το πτώμα του παιδιού της. «Θα αποδειχθεί η αλήθεια» είπε η μαυροφορεμένη γυναίκα.

Στο πλευρό της φίλοι και συγγενείς που από την πρώτη στιγμή την στηρίζουν.

ΔΕΙΤΕ ΤΟ VIDEO

ΔΕΙΤΕ ΑΚΟΜΑ