Στη φυλακή είχα παγώσει, ούτε δάκρυ δεν έβγαλα - Συγκλονίζει η καθαρίστρια από το Βόλο

Για την περιπέτειά της, την φυλακή αλλά και τις σκέψεις που έκανε μίλησε η 53χρονη καθαρίστρια από το Βόλο.

Η 53χρονη γυναίκα που εργαζόταν ως καθαρίστρια σε παιδικό σταθμό του Δήμου Βόλου, καταδικάστηκε σε 10 χρόνια κάθειρξης στις 05-11-2018 από το Πενταμελές Εφετείο Λάρισας επειδή είχε παρουσιάσει πλαστό απολυτήριο της ΣΤ' Δημοτικού, ενώ στην πραγματικότητα είχε τελειώσει μόνον την Ε' Δημοτικού και οδηγήθηκε στις φυλακές Θηβών ε

Έμεινε 23 ημέρες στην φυλακή αλλά μετά την κατακραυγή αποφυλακίστηκε και στις 06-02-2019 όπου η αντιεισαγγελέας του Αρείου Πάγου πρότεινε την αθώωσή της.

Μιλώντας στην εκπομπή «Μετά τα Μεσάνυχτα», είπε ότι δεν γνώριζε πόσο σοβαρό αδίκημα ήταν αυτό που είχε κάνει και μάλιστα όταν το έμαθε το 2015 πήγε και πήρε το απολυτήριο. «Έβγαλα την τάξη μέσα σε ένα μήνα. Δεν ήξερα ότι είναι τόσο μεγάλο λάθος. Με κάλεσαν οι ανώτεροι, μου έδειξαν τον φάκελο και ότι βρήκαν ότι το απολυτήριο είχε παραποίηση και έτσι ξεκίνησε όλος αυτός ο Γολγοθάς, η περιπέτεια».

Είπε ότι σοκαρίστηκε και μέχρι εκείνη την στιγμή δεν περίμενε ότι θα πάει φυλακή. «Όταν έγιναν όλα αυτά και με διέγραψαν από το μητρώο, με τσάκισαν. Με ισοπέδωσαν. Λέω, με έδιωξαν από την δουλειά και είπα "Θεέ μου τι έκανα", ήταν τρομερό. Να με διώξουν από την δουλειά, να μου αφαιρέσουν 20 χρόνια και να φάω 10 χρόνια φυλακή; Λέω, τόσο βαρύ ήταν το αδίκημα;»

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης δείχνει πόσο την άγγιξαν όσα έζησε και λέει ότι δεν μπορεί πλέον να κρίνει κανέναν.

Όσο για τις 23 μέρες που έμεινε στη φυλακή είπε ότι «και μια μέρα να μείνεις μέσα είναι πολύ. Η φυλακή είναι φυλακή».

Περιγράφοντας τις πρώτες ώρες του εγκλεισμού της είπε ότι ήταν σε κατάσταση σοκ και δεν μπορούσε ούτε να κλάψει. «Είχα παγώσει», είπε χαρακτηριστικά. «Ούτε ένα δάκρυ δεν έβγαλα. Ήμουν εντελώς παγωμένη. Ήμουν κέρινη. Είπα Τούλα πάρτο απόφαση θα μείνεις πολλά χρόνια μέσα. Πρέπει να μείνεις δυνατή για την οικογένειά σου».

Είπε ακόμα ότι το πιο δύσκολο κομμάτι ήταν όταν άκουσε την ποινή και την πήραν από τα δικαστήρια και η μεταφορά από το Μεταγωγών στην φυλακή. «Μόλις άκουγα την πόρτα και κλείδωνε με έπιανε ψυχοπλάκωμα, κατάθλιψη» είπε χαρακτηριστικά.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα