Σύμπνοια Βαρθολομαίου - Ιερώνυμου για συνταγματική αναθεώρηση και μισθοδοσία κλήρου

Απόλυτη σύμπνοια σχετικά με την μισθοδοσία του κλήρου και τις συνταγματική αλλαγή διαπιστώθηκε στη συνάντηση που είχαν σήμερα ο Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμος με την αντιπροσωπεία του Οικουμενικού Πατριαρχείου που πραγματοποιήθηκε στο Συνοδικό Μέγαρο. 

Στη συνάντηση μετείχε και η επιτροπή διαλόγου από την Εκκλησία της Ελλάδος. Σύμφωνα με το κοινό ανακοινωθέν η συνάντηση διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, ενώ στα θέματα διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών.

Για  ταυτόσημες απόψεις τόσο στο θέμα της μισθοδοσίας του Κλήρου όσο και σε αυτό της συνταγματικής αναθεώρησης έκανε λόγο νωρίτερα σήμερα ο επικεφαλής της πατριαρχικής αντιπροσωπείας, μητροπολίτης Πριγκιποννήσων Δημήτριος: «Οι απόψεις μας και ως προς το Αρθρο 3 του Συντάγματος και ως προς τη μισθοδοσία του Κλήρου είναι ταυτόσημες και η προσπάθειες προς τη μη αλλοίωσή τους και τροποποίησή τους κοινές», είπε χαρακτηριστικά. «Η μητέρα Εκκλησία, το Οικουμενικό Πατριαρχείο αγκαλιάζει το σύνολο του ιερού Κλήρου της Ελλάδος και στηρίζει της εν προκειμένω προσδοκίες του», συμπλήρωσε.

Το κοινό ανακοινωθέν 

Κατά την σημερινή συνάντηση των Αντιπροσωπειών, αφ’ ενός μεν της Εκκλησίας της Ελλάδος υπό την προεδρία του Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ. Ιερωνύμου, αφ’ ετέρου δε, του Οικουμενικού Πατριαρχείου υπό την προεδρία του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Γέροντος Πριγκηποννήσων κ. Δημητρίου, στο Μέγαρο της Ιεράς Συνόδου της Εκκλησίας της Ελλάδος, η οποία διεξήχθη σε κλίμα αμοιβαίας κατανοήσεως, συνεργασίας και ενότητας, διαπιστώθηκε η απόλυτη σύμπνοια και ταύτιση απόψεων των δύο Εκκλησιών, τόσο επί των προτάσεων αναθεωρήσεως του Συντάγματος όσο και επί της διατηρήσεως του ισχύοντος καθεστώτος μισθοδοσίας του Ορθοδόξου Ιερού Κλήρου.

ελεύθερος τύπος

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα