Ο σύζυγός μου έχει δολοφονηθεί - Ανατροπή στο θρίλερ Γραικού

Στροφή 180 μοιρών έκανε η σύζυγος του αγνοούμενου κτηνοτρόφου Δημήτρη Γραικού, τα ίχνη του οποίου χάθηκαν το απόγευμα της 3ης Νοεμβρίου 2016, ενώ έφευγε με το 4x4 όχημά του από τα σφαγεία στην περιοχή Χαλάστρα με κατεύθυνση το Ανατολικό.

Η Δέσποινα Τσακαλίδου, η οποία όλον αυτόν τον καιρό επέμενε ότι ο 59χρονος άνδρας της ζει, τώρα τα αλλάζει όλα κάνοντας λόγο για δολοφονία! Πλέον ο αντιεισαγγελέας Εφετών ζητεί να ασκηθεί ποινική δίωξη για ανθρωποκτονία από πρόθεση με θύμα τον 59χρονο επιχειρηματία, χαρακτηρίζοντας εσφαλμένη την απόφαση της εισαγγελέως να στείλει την υπόθεση στο αρχείο, υιοθετώντας τον αγώνα των αδελφών του και του δικηγόρου τους Νίκου Διαλυνά. 

Ενδεικτικό τού πόσο πεπεισμένος είναι ο αντιεισαγγελέας ότι πρόκειται για ανθρωποκτονία είναι όσα αναφέρει στην εισαγγελική διάταξη: «Ξεπερνά τα ακραία όρια της λογικής να δεχθούμε ότι ένας οικογενειάρχης επέλεξε να φύγει σε παρακείμενη χώρα» ανέφερε ο δικαστικός λειτουργός, προσθέτοντας χαρακτηριστικά ότι «η περίπτωση κατά το κοινώς λεγόμενο να ανοίξει η γη και να τον καταπιεί ισχύει μόνο αν υπήρξε ανθρώπινη ενέργεια».

Στη Θεσσαλονίκη

Η εκπομπή «Φως στο τούνελ» και η Αγγελική Νικολούλη βρέθηκαν στη Θεσσαλονίκη ακόμα μια φορά, στο σημείο όπου χάθηκε ο Γραικός, ενώ συνάντησαν τη σύζυγό του που επί δύο χρόνια υποστήριζε πως ο μεγαλοκτηνοτρόφος ζούσε και είχε φύγει οικειοθελώς. Αυτή τη φορά εμφανίστηκε να έχει κάνει στροφή στις απόψεις της, λέγοντας ότι θεωρεί πλέον πως ο άνδρας της έχει πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Η Δέσποινα Τσακαλίδου, με την οποία ο άτυχος Γραικός ήταν μαζί 25 χρόνια, είπε πως η ζωή της ίδιας και των παιδιών της έχει αλλάξει δραματικά μετά τον χαμό τού 59χρονου και ότι το μόνο που θέλουν είναι να μάθουν τι έχει συμβεί στ' αλήθεια.

«Το ότι δεν εμφανιζόμαστε δεν σημαίνει ότι δεν πονάμε (...) Ανοιξε η γη και τον κατάπιε, αναρωτιέμαι πώς έγινε αυτό. Ακολουθήσαμε κι εμείς τη διαδρομή που φάνηκε να έκανε, σύμφωνα με τις κάμερες ασφαλείας που τον κατέγραψαν. Κανείς δεν βρέθηκε που να είδε κάτι. Στα σφαγεία μάς είπαν πως στο γεύμα που ακολούθησε τη σφαγή των ζώων εκείνη την ημέρα ήταν αρκετά άτομα. 

Η Αγγελική Νικολούλη  με τη Δέσποινα Τσακαλίδου στην εκπομπή  «Φως στο τούνελ»

Οι περισσότεροι έφυγαν και έμεινε ο Δημήτρης με τον έμπορο, με τον οποίο είχε την οικονομική συναλλαγή, και την κυρία που κρατούσε το κυλικείο. Αφού κοίταξαν κάποια τιμολόγια, πρώτος έφυγε ο έμπορος και στη συνέχεια ο σύζυγός μου» είπε η γυναίκα του Γραικού στην Αγγελική Νικολούλη, αφήνοντας να εννοηθεί ότι τα ζώα που σφαγιάστηκαν είχαν μεγαλύτερη αξία και ότι ο σύζυγός της δεν έλαβε τα χρήματα που λέγεται ότι πήρε.

Η τελευταία μαρτυρία

Ο τελευταίος άνθρωπος που φέρεται ότι είδε τον Γραικό ήταν ο έμπορος με τον οποίο ο αγνοούμενος είχε την οικονομική συναλλαγή εκείνο το απόγευμα. Οπως είπε ο ίδιος, αφού τακτοποίησαν τους λογαριασμούς τους και του έδωσε 17.000 ευρώ μετρητά, μπήκαν στα αγροτικά τους για να φύγουν. 

«Ξεκίνησα πρώτος εγώ. Το αγροτικό δεν έχει καθρέφτη στο παρμπρίζ του και δεν είδα καθόλου αν ήταν πίσω μου. Στην κάμερα φαίνεται πως πηγαίναμε με ταχύτητα, αλλά αυτό δεν συμβαίνει στην πραγματικότητα» ανέφερε στη δημοσιογράφο.

Συνάντηση

Μαζί βρέθηκαν και στη διασταύρωση όπου χάθηκαν τα ίχνη του 59χρονου, με τον μάρτυρα να ισχυρίζεται ότι πήγε πρώτα από το κατάστημα που διατηρούσε στο Ανατολικό και μετά στην κτηνοτροφική μονάδα του. Εκεί συναντήθηκε με συνεργάτη του που του πήγε χώμα για εργασίες και έφυγε έπειτα από περίπου μία ώρα. Απέκλεισε ακόμα μια φορά όσα ακούστηκαν, ότι δηλαδή ο κτηνοτρόφος τον ακολούθησε γιατί είχε γίνει λάθος στη μεταξύ τους συναλλαγή, εξηγώντας πως υπάρχουν αποδεικτικά έγγραφα και επιταγές που αποδεικνύουν το ποσό που του έδωσε.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα