Ελεύθερος με όρους ο γιατρός για το "φακελάκι" από καρκινοπαθή

Ελεύθερος με όρους ο γιατρός για το "φακελάκι" από καρκινοπαθή

Ελεύθερος έφυγε από το γραφείo του ανακριτή ο 50χρονος γιατρός ο οποίος φέρεται να ζήτησε «φακελάκι» από καρκινοπαθή για να τον χειρουργήσει.

Μετά την απολογία του κατηγορούμενου, για το αδίκημα της δωροληψίας κατ´ εξακολούθηση, ανακριτής και εισαγγελέας αποφάσισαν να αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 20.000 ευρώ  απαγόρευση εξόδου από τη χώρα  και εμφάνιση μία φορά το μήνα στο αστυνομικό τμήμα.

Σύμφωνα με πληροφορίες, στην απολογία του ο 50χρονος αρνήθηκε τις κατηγορίες που του αποδίδονται. Ο γιατρός ο οποίος υπηρετεί στο «Ιπποκράτειο», σύμφωνα με καταγγελία ασθενή του ζήτησε τρεις φορές φακελάκι. Την πρώτη, σύμφωνα με τον ασθενή, το περασμένο καλοκαίρι όταν διαγνώστηκε με καρκίνο και έπρεπε να μπει στο χειρουργείο. Το δεύτερο «φακελάκι» φέρεται να το ζήτησε για την δεύτερη χειρουργική επέμβαση ενώ στις 28 Ιανουαρίου εμφανίζεται να απαίτησε και πάλι χρήματα όταν ο ασθενής μεταφέρθηκε με αιμορραγία στο νοσοκομείο.

Σύμφωνα με την καταγγελία, ο γιατρός επέδειξε αδιαφορία για την κατάσταση της υγείας του ασθενούς και επιπλέον του ζήτησε ποσό 600 ευρώ, το οποίο «εκκρεμούσε» , όπως ο ίδιος φέρεται να ισχυρίστηκε, από τη δεύτερη χειρουργική επέμβαση, ενώ είχε ήδη λάβει 2.650 ευρώ.

Ο ασθενής κατήγγειλε το περιστατικό και ο γιατρός συνελήφθη μέσα στο νοσοκομείο έχοντας στην κατοχή του τα προσημειωμένα χαρτονομίσματα.

 

newsbeast

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα