Ρόδος: Αυτός είναι ο λόγος που ζητά να αποφυλακιστεί ο 23χρονος που κατηγορείται για βιασμό

Ρόδος: Αυτός είναι ο λόγος που ζητά να  αποφυλακιστεί ο 23χρονος που κατηγορείται για βιασμό

Mόλις προφυλακίστηκε, επιδιώκει να αφεθεί ελεύθερος, βάσει του νόμου Παρασκευόπουλου, ο 23χρονος Ρομά που κατηγορείται ότι μαζί με τον Αλβανό που βρίσκεται στη φυλακή για τη φρικτή 

δολοφονία της Ελένης Τοπαλούδη παρέσυραν και βίασαν τη 19χρονη Ειρήνη, η οποία έχει ποσοστό αναπηρίας άνω του 67% και φοιτά σε ειδικό σχολείο στη Ρόδο!

Μέσω του δικηγόρου του Γιάννη Χριστοδούλου, ο 23χρονος Γιώργος Μ. πρόκειται να υποβάλει αίτηση για την αντικατάσταση της προσωρινής κράτησής του με περιοριστικούς όρους σε εφαρμογή του νόμου Παρασκευόπουλου ή επικουρικώς την προσωρινή κράτησή του σε ίδρυμα. Οπως αναφέρει η «Δημοκρατική», σύμμαχός του σε αυτό είναι ένας κοινωνικός λειτουργός της Πρόνοιας, ο οποίος κατέθεσε ότι τον παρακολουθεί εδώ και πολλά χρόνια, ότι πάσχει από επιληψία, έχει ιδιαίτερα χαμηλό δείκτη νοημοσύνης και προέρχεται από διαταραγμένο οικογενειακό περιβάλλον.

Φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο Ρόδου

Ο 23χρονος μεταφέρθηκε φρουρούμενος στο Γενικό Νοσοκομείο της Ρόδου προκειμένου να γίνει πραγματογνωμοσύνη, ωστόσο την τελική απόφαση θα λάβει η ανακρίτρια ή το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου. Το δεύτερο άγριο περιστατικό βιασμού έχει ξεσηκώσει την τοπική κοινωνία, καθώς έγινε μόλις λίγες μέρες μετά τη δολοφονία της 21χρονης φοιτήτριας και απέδειξε ότι οι δράστες δεν πτοήθηκαν από την πανελλήνια κατακραυγή.

Σύμφωνα με την καταγγελία της 19χρονης Ειρήνης, την 1η Δεκεμβρίου ο Αλβανός και ο Ρομά εκμεταλλεύτηκαν την οικειότητα που είχαν από κοινές παρέες, την επιβίβασαν σε αυτοκίνητο και την πήγαν στην περιοχή του Ενυδρείου, όπου τη βίασαν παρά την αντίστασή της.

 

dikastiko.gr

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα