Επεισόδια με 3 τραυματίες και συλλήψεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Επεισόδια με 3 τραυματίες και συλλήψεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ

Δύο ακόμα επιθέσεις σε σπίτια βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ, το βράδυ της Πέμπτης, ακριβώς 24 ώρες μετά την επίθεση με μολότοφ στο σπιτι της Θεοδώρας Τζάκρη, αποκάλυψε απο το βήμα της Βουλής ο Αλέξης Τσίπρας.

Όπως είπε ο Πρωθυπουργός, τα επεισόδια έγιναν στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ στην Δράμα και την Πιερία, Χρήστου Καραγιαννίδη και Μπέτυς Σκουφά αντιστοίχως.

"Όλες αυτές τις μέρες στο Κοινοβούλιο και τον δημόσιο λόγο έχουμε γίνει μάρτυρες μιας ακραίας ρητορικής στοχοποίησης συγκεκριμένων προσώπων, πρακτικής κατατρομοκράτησης βουλευτών, έχουμε γίνει μάρτυρες ταγμάτων εφόδων στη Βουλή και εμπρησμών στα σπίτια του Καστόρη και της Τζάκρη", είπε ο κ. Τσίπρας.

Πρόσθεσε ότι αυτή την ώρα στα σπίτια των βουλευτών του ΣΥΡΙΖΑ Σκουφά και Καραγιαννίδη βρίσκονται ομάδες ακραίων τραμπούκων και παρακρατικών για να τρομοκρατήσουν βουλευτές.

"Δεν βρήκατε ούτε μια λέξη για να καταδικάσετε κ. Μητσοτάκη, είπε ο πρωθυπουργός. Επιχειρήσατε αντίθετα να απευθυνθείτε με έναν λόγο στοχοποίησης αυτών που έχουν διαφορετική άποψη για ένα κρίσιμο εθνικό θέμα" υπογράμμισε ο Πρωθυπουργός.

Επεισόδια σε σπίτι βουλευτή στην Κατερίνη

Συνολικά έξι άτομα συνέλαβε η Αστυνομία στην Κατερίνη, όταν ομάδα ατόμων προσπάθησε να κινηθεί προς την οικία βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ και εκτόξευσε αντικείμενα. 

Οι διαδηλωτές διαμαρτύρονταν κατά της Συμφωνίας των Πρεσπών. Προσπάθησαν να φτάσουν στο σπίτι της βουλευτού του ΣΥΡΙΖΑ Πιερίας Ελισάβετ Σκούφα. Εκεί όμως αστυνομικές δυνάμεις είχαν δημιουργήσει φραγμό και τότε επιτέθηκαν με διάφορα αντικείμενα κατά τους.

Σύμφωνα με νεότερη ενημέρωση της Αστυνομίας, στις συμπλοκές που ακολούθησαν τραυματίστηκαν τρεις αστυνομικοί, οι οποίοι μεταφέρθηκαν για την παροχή των πρώτων βοηθειών στο νοσοκομείο της Κατερίνης.

Η Αστυνομία προσήγαγε συνολικά έντεκα άτομα, από τα οποία συνελήφθησαν τα έξι, ενώ οι υπόλοιποι προσαχθέντες αφέθηκαν ελεύθεροι καθώς δεν προέκυψε κάτι εις βάρος τους.

Μετά το επεισόδιο διαδηλωτές κινήθηκαν με πορεία προς τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ Κατερίνης όπου αφού φώναξαν συνθήματα αποχώρησαν χωρίς να σημειωθεί περαιτέρω ένταση.

Πορεία διαμαρτυρίας κατά της συμφωνίας των Πρεσπών πραγματοποιήθηκε και στην πόλη της Δράμας, με τους συμμετέχοντες διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα υπέρ της ελληνικότητας της Μακεδονίας και κατά των βουλευτών που θα ψηφίσουν τη συμφωνία.

Η πορεία των διαδηλωτών κατευθύνθηκε προς το σπίτι του βουλευτή Δράμας του ΣΥΡΙΖΑ Χρήστου Καραγιαννίδη.

Οι διαδηλωτές σταμάτησαν τελικά λίγα μέτρα μακριά από την οικία του βουλευτή, παρουσία αστυνομικής δύναμης, φωνάζοντας διάφορα συνθήματα. Η πορεία λίγη ώρα μετά διαλύθηκε στο κέντρο της πόλης, αφού νωρίτερα είχε περάσει μπροστά και από τα γραφεία του ΣΥΡΙΖΑ που βρίσκονται στο κέντρο της Δράμας.

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα