Νέα συγκέντρωση σήμερα για την Μακεδονία. Προσαγωγές και συλλήψεις στα επεισόδια

Νέα συγκέντρωση σήμερα για την Μακεδονία. Προσαγωγές και συλλήψεις στα επεισόδια

Κάλεσμα σε νέα συγκέντρωση απηύθυνε η Επιτροπή Αγώνα για την Ελληνικότητα της Μακεδονίας. Οι διοργανωτές του συλλαλητηρίου κάλεσαν τον κόσμο και ιδιαίτερα τους μαθητές, να δώσουν το «παρών» στην πλατεία Συντάγματος την Παρασκευή στις 12:00 το μεσημέρι προκειμένου «να εκδηλώσουν τη διαμαρτυρία τους για την κύρωση της συμφωνίας των Πρεσπών από την Ελληνική Βουλή».

Πετροπόλεμος έξω από τη Βουλή

Επεισόδια σημειώθηκαν έξω από τη Βουλή μετά το πέρας της συγκέντρωσης ενάντια στη Συμφωνία των Πρεσπών το βράδυ της Πέμπτης.

Ενώ το μεγαλύτερο μέρος του πλήθους αποχωρούσε ορισμένα άτομα έμειναν πίσω κι άρχισαν να πετάνε φωτοβολίδες και πέτρες με κατεύθυνση το Μνημείο του Άγνωστου Στρατιώτη και ις αστυνομικές δυνάμεις.. 

Η αστυνομία για να τους διαλύσει πέταξε χημικά προς τη μικρή ομάδα που προκάλεσε τα επεισόδια δίνοντας τέλος στο συμβάν, ενώ στη συνέχεια ακολούθησε ανθρωποκυνηγητό στα γύρω στενά.

Σύμφωνα με πληροφορίες, μέχρι στιγμής η Αστυνομία έχει προχωρήσει σε 10 συλλήψεις και 133 προσαγωγές εκ των οποίων οι 30 έγιναν έξω από το σπίτι του Αμερικανού Πρέσβη. Τα άτομα αυτά έγραφαν συνθήματα στους τοίχους.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα