Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εκλιπαρούσε τους εκτελεστές του

Ένταση στη δίκη για τη δολοφονία Ζαφειρόπουλου: Εκλιπαρούσε τους εκτελεστές του

«Παιδιά, δικηγόροι είμαστε. Τη δουλειά μας κάνουμε. Μη μας πειράξετε. Έχουμε παιδιά..», φέρεται να είπε ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος στους δολοφόνους του με έναν απ’ αυτούς να του απαντά με κυνικότητα: « Όχι. Πρέπει να φύγει το μήνυμα».

Αυτά ήταν τα τελευταία λόγια του γνωστού ποινικολόγου στους δράστες της δολοφονίας του οι οποίοι τον εκτέλεσαν εν ψυχρώ μέσα στο γραφείο του τον Οκτώβριο του 2017, όπως τα μετέφερε η σύζυγός του Βικτωρία Γριμάνη καταθέτοντας στο  Μικτό Ορκωτό Δικαστήριο της Αθήνας

 Η κ. Γριμάνη, όσο και οι υπόλοιποι συγγενείς του που κατέθεσαν σήμερα συνέδεσαν ευθέως τη δολοφονία με τις δικαστικές εκκρεμότητες του Αριστείδη Φλώρου . Όλοι τόνισαν πως ο Μιχάλης Ζαφειρόπουλος εκπροσωπούσε τον καταδικασθέντα για το σκάνδαλο των εταιρειών Energa-Hellas Power  στην υπόθεση της απόπειρας δολοφονίας του δικηγόρου της ΛΑΓΗΕ Γ. Αντωνόπουλου ενώ ήταν συνήγορος και του Αχιλλέα Φλώρου, πατέρα του Αριστείδη.

Αν και η κ. Γριμάνη είπε ότι ο σύζυγός της δεν είχε δεχθεί ποτέ στο παρελθόν απειλές και ούτε φοβόταν για τη ζωή του, το προηγούμενο βράδυ της δολοφονίας, είχε παρατηρήσει  ύποπτη κινητικότητα έξω από το  σπίτι τους με ένα μαύρο σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο διαπίστωσε αργότερα πως ήταν το ίδιο που παρακολουθούσε και το γραφείο του.

Ενταση με το « καλημέρα»

Πριν καλά-καλά ξεκινήσει η διαδικασία στην οποία ήταν παρών και ο Αριστείδης Φλώρος ο οποίος μετήχθη από τη φυλακή καθώς είναι μάρτυρας στην υπόθεση, οι τόνοι ανέβηκαν.

Ο κατηγορούμενος ως φυσικός αυτουργός στη δολοφονία του Μιχ. Ζαφειρόπουλου,  Μικέλα Καστριότ ο οποίος μαχαίρωσε μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού το συγκρατούμενό του Άλμπερτ Μπάκο που φέρεται ως ένας εκ των ηθικών αυτουργών, διαμαρτυρήθηκε για τις συνθήκες κράτησής του, ζητώντας ολιγοήμερη διακοπή λόγω και της κακής ψυχολογικής του κατάστασης. Το δικαστήριο απάντησε αρνητικά και τόσο αυτός όσο και  οι άλλοι δύο  κατηγορούμενοι αποχώρησαν από τη δικαστική αίθουσα, βρίζοντας χυδαία τους συνηγόρους πολιτικής αγωγής και μιλώντας υποτιμητικά για την οικογένεια του Μιχ. Ζαφειρόπουλου.

Η δίκη θα συνεχιστεί στις 15 Φεβρουαρίου.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα