Νέα παράταση του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στη Δημόσια Υγεία

Νέα παράταση του προγράμματος απασχόλησης μακροχρόνια ανέργων στη Δημόσια Υγεία

Την έναρξη της παράτασης, για ακόμα 12 μήνες, του “Ειδικού Προγράμματος Απασχόλησης Μακροχρόνια Ανέργων στον Δημόσιο Τομέα της Υγείας”, ανακοίνωσαν το Υπουργείο Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης και το Υπουργείο Υγείας.

Σύμφωνα με κοινή ανακοίνωση, η απόφαση αυτή «υλοποιεί τη δέσμευση της πολιτικής ηγεσίας των δύο Υπουργείων προς τους 3.802 εργαζόμενους, ώστε αυτοί να συνεχίσουν την πολύτιμη συνεισφορά τους στον ευαίσθητο τομέα της Δημόσιας Υγείας».

Ειδικότερα, η έναρξη του 12μηνου είναι προγραμματισμένη για 2.865 εκ των εργαζομένων από τον Φεβρουάριο έως τον Μάιο του 2019 και για τους υπόλοιπους 937 εργαζόμενους για τον Νοέμβριο του 2019, ενώ η συνολική δαπάνη ανέρχεται σε 60 εκατ. ευρώ.

Οι εργαζόμενοι απασχολούνται σήμερα σε όλο το φάσμα των μονάδων του δημόσιου συστήματος υγείας: Πανεπιστημιακά και Γενικά Νοσοκομεία, Κεντρική Υπηρεσία του Υπουργείου, Κέντρα Υγείας, Μονάδες ΠΕΔΥ, Περιφερειακά (και Πολυδύναμα) Ιατρεία, καθώς και στους εποπτευόμενους φορείς: ΕΟΠΠΥ, ΟΚΑΝΑ, ΚΕΘΕΑ, ΕΟΦ, ΕΚΕΑ, ΕΚΑΒ.

Υπενθυμίζεται ότι οι ακαθάριστες μηνιαίες αποδοχές των εργαζομένων αντιστοιχούν:

για την κατηγορία Π.Ε. έως τα 1.087 ευρώ,

για την κατηγορία Τ.Ε. έως τα 1.032 ευρώ,

για την κατηγορία ?.Ε. έως τα 853 ευρώ,

για την κατηγορία Υ.Ε. έως τα 775 ευρώ.

Οι αποδοχές αυτές προσαυξάνονται με τα προβλεπόμενα ανά ειδικότητα επιδόματα (επικίνδυνης και ανθυγιεινής εργασίας, νυχτερινής εργάσιμων ημερών, νυχτερινής και ημερήσιας Κυριακών και εξαιρέσιμων ημερών, εφημεριών).

 ant1news.gr

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα