Το παιδί μου πέθανε από απλή σκωληκοειδίτιδα - Ξεσπά ο πατέρας της 13χρονης

Το παιδί μου πέθανε από απλή σκωληκοειδίτιδα - Ξεσπά ο πατέρας της 13χρονης

Συγκλονισμένη είναι η Λαμία από τον θάνατο ενός 13χρονου κοριτσιού το Σάββατο. Ο πατέρας της μικρής ξεσπά και δεν μπορεί ακόμα να πιστέψει ότι το παιδί του «έφυγε» από μια απλή σκωληκοειδίτιδα».

«Δεν ξέρουμε ακόμα από τι “έφυγε” το παιδί μας. Αυτό που μπορώ να σας πω είναι ότι εν έτει 2019, δυο μεγάλα νοσοκομεία, ένα της Λαμίας και ένα της Λάρισας, δεν μπόρεσαν να αντιμετωπίσουν μια απλή περίπτωση σκωληκοειδίτιδας. Το παιδί μας δεν γυρίζει πίσω. Όμως όσοι ολιγώρησαν θα λογοδοτήσουν στη δικαιοσύνη…», είπε στο LamiaReport.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι οι γονείς της μαθήτριας έχουν ήδη καταθέσει μήνυση στην Εισαγγελία Λάρισας σε βάρος των γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λάρισας και του Νοσοκομείου Λαμίας, υποστηρίζοντας ότι χάθηκε πολύτιμος χρόνος για τη ζωή του παιδιού της. 

Τι συνέβη

Η 13χρονη μαθήτρια της Β΄ Τάξης του Γυμνασίου εισήχθη στα επείγοντα του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας στις 05:00 το πρωί της Παρασκευής με έντονο πόνο στην κοιλιά. Στις 15:00 περίπου το μεσημέρι αποφασίστηκε η διακομιδή της στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου στις 19:00 το απόγευμα μπήκε εσπευσμένα στο χειρουργείου. 

Τα πράγματα εξελίχθηκαν πολύ άσχημα και στις 21:00 το βράδυ του Σαββάτου το παιδί άφησε την τελευταία του πνοή.

Πληροφορίες που διέρρευσαν στα Μέσα έκαναν λόγο για αλλεργική αντίδραση σε αντιβίωση, όμως κάτι τέτοιο δεν το επιβεβαίωσε ο πατέρας της μαθήτριας, ο οποίος μαζί με τη σύζυγό του περιμένουν το πόρισμα του ιατροδικαστή. 

Το πιθανότερο σενάριο είναι η 13χρονη να είχε σκωληκοειδίτιδα, η οποία έσπασε με αποτέλεσμα να προκληθεί περιτονίτιδα.

Ο Ιατρικός Σύλλογος Λάρισας εξέφρασε με ανακοίνωσή του τα συλληπητήριά του για τον θάνατο του παιδιού και ζητά την άμεση ιατροδικαστική διερεύνηση από τους αρμόδιους, ώστε να αποδειχθεί αν πρόκειται για μη ανατρέψιμη επιπλοκή ή για ιατρική αμέλεια.

Η νεκροψία – νεκροτομή θα γίνει την Τρίτη, παρουσία δύο ιατροδικαστών που έχει ορίσει η οικογένεια και θα δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα για τον άδικο χαμό του 13χρονου κοριτσιού. 

Ψυχολόγοι επισκέφθηκαν τη Δευτέρα το σχολείο της μικρής, ώστε να προσφέρουν την απαραίτητη υποστήριξη στους συμμαθητές της, οι οποίοι είναι συντετριμμένοι. 

 

 

 

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα