Κι άλλος νεκρός κρατούμενος στις φυλακές Κορυδαλλού

Τέσσερις ημέρες μετά τη δολοφονία του Αλβανού Αλμπέρτ Μπάκο μέσα στις φυλακές Κορυδαλλού, στο ίδιο σωφρονιστικό κατάστημα βρέθηκε νεκρός κι άλλος κρατούμενος!

Πρόκειται για Έλληνα, 50-55 ετών, οποίος είχε καταδικαστεί για υποθέσεις ναρκωτικών και ο οποίος μεταφέρθηκε νεκρός στο νοσοκομείο του σωφρονιστικού καταστήματος.

Σύμφωνα με πληροφορίες, ο άνδρας δεν προσήλθε στο πρωινό προσκλητήριο, οπότε και αναζητήθηκε από τους σωφρωνιστικούς υπαλλήλους. Λίγο αργότερα τον εντόπισαν στο κελί του χωρίς τις αισθήσεις του και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο Κορυδαλλού, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του, ενώ δεν υπάρχουν ενδείξεις ότι ο άνδρας ήταν θύμα εγκληματικής ενέργειας.

Να υπενθυμίσουμε ότι μετά την δολοφονία του Αλβανού κρατούμενου, το υπουργείο Δικαιοσύνης αποφάσισε τη λήψη πρόσθετων μέτρων ασφαλείας στις φυλακές.

Πιο συγκεκριμένα, ο υπουργός Δικαιοσύνης Μιχάλης Καλογήρου αποφάσισε την ενίσχυση του προσωπικού με επιστροφή αποσπασμένων υπαλλήλων και επιτάχυνση της επιλογής και τοποθέτησης των νέων από τον ΑΣΕΠ. Την ίδια ώρα, αποφασίστηκε εμπλουτισμός του τεχνικού εξοπλισμού ασφαλείας, η πύκνωση και ενίσχυση των αποτρεπτικών μέτρων απόδρασης, η τοποθέτηση εσωτερικών μηχανισμών ελέγχου, η σταθερή και πλήρης στελέχωση των θέσεων φρούρησης και, τέλος, η συχνή (τακτική και έκτακτη) διενέργεια ερευνών στους χώρους κράτησης.

 
Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

Δείτε ακόμα