Κέρκυρα: Ελεύθεροι οι οδηγοί του δυστυχήματος με την 8χρονη. Τι είπε η ιατροδικαστής

Κέρκυρα: Ελεύθεροι οι οδηγοί του δυστυχήματος με την 8χρονη. Τι είπε η ιατροδικαστής

Ελεύθεροι αφέθηκαν οι δύο οδηγοί που εμπλέκονται στο δυστύχημα του θανάσιμου τραυματισμού 8χρονης που σημειώθηκε χθες το πρωί, στο 4,1 χλμ. της Εθνικής Οδού Κέρκυρας- Αχιλλείου (περιοχή Τσάρου), όταν το άτυχο κοριτσάκι προσπάθησε να διασχίσει το δρόμο με τη μητέρα του και παρασύρθηκε διαδοχικά, από δύο οχήματα, τα οποία κινούνταν σε αντίθετες κατευθύνσεις.

Οι δύο οδηγοί, ένας 44χρονος και ένας 42χρονος, αντίστοιχα, σύμφωνα με τη δικογραφία που έχει σχηματιστεί σε βάρος τους βαρύνονται με την κατηγορία της ανθρωποκτονίας από αμέλεια και οδηγήθηκαν στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Κέρκυρας, όπου διέταξε να αφεθούν σήμερα ελεύθεροι, αλλά όρισε τακτική δικάσιμο της υπόθεσης την 1η Φεβρουαρίου.

Κέρκυρα: Το δεύτερο όχημα χτύπησε την 8χρονη ενώ ξεψυχούσε

Σοκαρισμένη είναι ολόκληρη η Κέρκυρα από τον τραγικό θάνατο της 8χρονης Άννας Μαρίας το πρωί της Τετάρτης μπροστά στα μάτια της μητέρας της όταν παρασύρθηκε από δύο αυτοκίνητα. 

Σύμφωνα με την ιατροδικαστή, Χρυσαυγή Κούση, ο θάνατος του μικρού κοριτσιού ήταν ακαριαίος, ενώ το δεύτερο χτύπημα από το διερχόμενο ΙΧ έγινε την ώρα που εκείνο ξεψυχούσε. 

«Το παιδί χτυπήθηκε στην κοιλιακή χώρα, δεν υπήρχε ελπίδα να ζήσει, όσο νωρίς κι αν έφτανε στο νοσοκομείο. Από τα στοιχεία της νεκροψίας, συνάδει πως το πρώτο χτύπημα ήταν αυτό που επέφερε και τον θάνατο», είπε. 

Τραγικές φιγούρες οι γονείς της μικρής που δεν μπορούν να πιστέψουν ότι έχασαν για πάντα το κοριτσάκι τους. 

Όπως είπε ο πατέρας της 8χρονης στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Star η γυναίκα του όπως κάθε πρωί έλεγξε τον δρόμο και επιχείρησε να τον περάσει για να μπει το παιδί στο σχολικό λεωφορείο. Εκείνη την ώρα ένα αυτοκίνητο πέρασε από πίσω της και την ακούμπησε, η γυναίκα έχασε την ισορροπία της, έχασε το χέρι του παιδιού με αποτέλεσμα ένα αυτοκίνητο που ακολουθούσε να το παρασύρει και να το πετάξει στο αντίθετο ρεύμα, όπου χτυπήθηκε από το δεύτερο ΙΧ. 

Αυτόπτες μάρτυρες και κάτοικοι της περιοχής, όπου έγινε το μοιραίο τροχαίο καταγγέλλουν ότι στο σημείο δεν υπάρχει επαρκής φωτισμός και σήμανση. Οι οδηγοί περνούν από το σημείο με πολύ μεγάλες ταχύτητες, δεν σταματούν στη διάβαση πεζών που υπάρχει, ενώ όλοι χαρακτηρίζουν τον δρόμο «καρμανιόλα».

Η κηδεία της μικρής Άννας Μαρίας θα γίνει την Παρασκευή στις 15:30 στον Ιερό Ναό της Αγίας Ελένης Καναλίων.

Ακολουθήστε το Madata.GR στο Google News Madata.GR in Google News

ΔΕΙΤΕ ΤΑ VIDEO

Δείτε ακόμα